E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür fiyatlarının yatay seyretmesi bekleniyor---

Kömür fiyatlarının yatay seyretmesi bekleniyor

Kömür fiyatlarının yatay seyretmesi bekleniyor
06 Haziran 2022 - 12:15 borsagundem.com

Avrupa kömür fiyatları bol arz ile yatay seyredecek.

Piyasa katılımcıları, kısa vadeli bol arzın emtiaya yönelik artan küresel talebi dengelemesiyle Avrupa kömür fiyatlarının önümüzdeki hafta sabit bir seyir izleyeceğini söylüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Ice Futures'ta API 2 Temmuz kontratı bugün en son 2,85 dolar artışla 330,00 dolar/ton seviyesinden işlem gördü. API 2 Q3’22 vadeli kontrat ise 7,05 dolar yükselişle 300,00 dolar/ton düzeyinden el değiştirdi.

Fiziki ticarette, Avrupa ticaretinde bir fiyat ölçütü olan Global Coal Des ARA Endeksi 320,00 dolar/ton seviyesinde sabit kaldı.

Stoklar Eylül 2020'den bu yana en yüksek seviyesini gördü

Londra merkezli bir kömür broker’ı, geçen hafta Avrupa ithalat terminallerindeki yaklaşık 6 milyon tonla Eylül 2020'den bu yana en yüksek seviyesine yükselen stoklara atıfta bulunarak, “Katılımcıların artık daha rahat olduğunu düşünüyorum, stoklar yükseliyordi” ifadelerini paylaşıyor.

Broker, bu nedenle bugün Kuzeybatı Avrupa'da teslimat için yüklenen kargolara yapılan tekliflerin 40,00 dolar/ton seviyesinde farklılık gösterdiğini aktarıyor.

“Büyük bir soru işareti”

Ancak Avrupa pazarının kış talebi sezonuna bol stoklarla girmesi muhtemel görünse de 2023 için arz konusunun “büyük bir soru işareti” olduğu belirtiliyor.

Rus kömür ihracatçıları, 10 Ağustos'tan itibaren Avrupa Birliği (AB) çapında bir ithalat yasağı öncesinde son aylarda Avrupa limanlarına yapılan sevkiyatlar hızlandırılmış bir şekilde işliyor. Böylece mevcut kısa vadeli arz bolluğuna katkıda bulunuluyor. Yasak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline misilleme olarak uygulanan bir dizi yaptırım arasında yer alıyor.

Kuru yük veri sağlayıcısı DBX tarafından yapılan tahminlere göre, Kuzeybatı Avrupa'nın bu ay - tüm menşelerden - deniz yoluyla taşınan 6,53 milyon ton termal kömür ithal etmesi bekleniyor. Bu rakam geçen yıl Haziran ayında 4,47 milyon ton olmuştu.

FED’in varlık satışları piyasalara felaketi getiriyor

 

Emtia piyasası düşüş eğilimine geçti

 

Altının gramı bin lira sınırını aşacak mı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)