E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKömür fiyatlarında yüksek seyir---

Kömür fiyatlarında yüksek seyir

Kömür fiyatlarında yüksek seyir
14 Mart 2022 - 14:10 borsagundem.com

Avrupa’da spot kömüre olan talebin artması, fiyatları yukarı itiyor.

Alıcıların sınırlı spot malzeme için rekabeti ve stokların aşınmaya devam etmesi nedeniyle Avrupa yakın vadeli kömür fiyatları bu hafta yüksek seviyelerde seyredebilir.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Nisan ayı vadeli kontrat bugünkü son işlemini önceki kapanışına göre 6,65 dolar artışla 364 dolar/ton düzeyinden gerçekleştirdi.

API 2 CAL23 vadeli kömür kontratı ise Ice Futures’ta bugün en son 18,73 dolar düşüşle 185 dolar/ton düzeyine geriledi.

Nisan kontratı, Rus birliklerinin 22 Şubat'ta Ukrayna'ya girmesinden önceki seviyelerinin hala iki katından daha yüksek ve bir önceki yıl bu dönemde görülen fiyatlarınsa beş katını aşmış bir düzeyde bulunuyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in hafta sonu, Rus kömürünü alternatif menşeli bir tedarik ile değiştirme yönündeki açıklaması ile piyasada da bu yöndeki adımların yoğunluk kazanmasına neden olacak.

Arz kıtlığı piyasa için yükselişi getiriyor

Almanya merkezli bir trader, alternatif kısa vadeli arz kıtlığı nedeniyle bunun piyasa için yükseliş hareketi getirecek bir gelişme olduğunu belirtirken, Almanya'nın bu yıl kalan nükleer kapasitesini kapatmaya devam ediyor olduğuna dikkat çekiyor.

Bir analist, daha umut verici iki alternatifin, Güney Afrika ve Kolombiya'nın üretimlerini hemen artırmak için mücadele edeceğini belirterek, “Başka alternatifler için [rekabetçi] ödemeler gerekecek” ifadelerini kullandı.

Avrupalı ​​alıcıların son haftalarda Endonezya ve Avustralya'dan alışılmadık şekilde güvenli kargolar almasına atıfta bulunan analist, “Almanya Japonya ile rekabet edecek” öngörüsünde bulunuyor.

"Momentum eksikliği"

Montel Teknik Analiz Sorumlusu Tom Hovik, son günlerde API 2 Nisan kontratı için bir "momentum eksikliği" olduğunu, ancak daha geniş görünümün hala yükseliş olduğunu söyledi.

Ancak kontrat bu hafta 400 dolar/ton düzeyine yükselme potansiyeli taşımasına rağmen Hovik’e göre, 355 dolar/ton düzeyinin altında bir kapanış daha fazla fiyat kaybının önünü açabilir.

Arz tarafında, dört önemli Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp terminalinde stokların bu hafta %10 düşüşle sadece 2,44 milyon ton düzeyinde bulunuyor. Bu rakam son birkaç yılın en düşük seviyelerini temsil ediyor. Dolayısıyla arz yönünden piyasa koşulları sıkı olmayı sürdürüyor.

Çelik fiyatlarında geri çekilme

 

Rusya ve Ukrayna’dan olumlu sinyaller geldi, Buğday fiyatları geriledi

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.14 Mart 2022 19:00

    ISINMAK BRSLENMEK BİRİNCİ ELDEN GİYİNMEK DÜŞÜK GELİRLİ OLAN MİLYONLARCA İNSAN İÇİN LÜKS OLMAYA BAŞLADI