E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKok kömürü fiyatları artışı sürdürdü---

Kok kömürü fiyatları artışı sürdürdü

Kok kömürü fiyatları artışı sürdürdü
24 Ağustos 2021 - 09:55 borsagundem.com

Çin'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü, tedarik endişeleri nedeniyle artışını sürdürdü

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü vadeli işlemleri, çelik yapım hammaddelerine yönelik tedarik endişeleri sonucu artışını sürdürerek rekor seviyeye çıktı.

Dalian Emtia Borsası'nda en çok işlem gören koklaşabilir kömür vadeli işlemleri, sabah seansı sonrasında %6 artarak 2.470 yuan/tona (381 dolar) çıktı. Kontrat, erken saatlerde 2.571 yuan/ton ile tüm  zamanların rekorunu kırdı.

kok kömürü vadeli işlemleri, 3.267,50 yuan/ton ile tüm zamanların rekorunu kırdıktan sonra %7,2 artışla 3.171 yuan/tondan işlem gördü.

Çin'de metalürjik veya koklaşabilir taş kömürü tedarikinde uzun süreli  sıkışıklık beklentileri fiyatları destekleyerek, kok kömürünün  maliyetini yükseltti.

Dalian'da Ocak vadeli demir cevheri, %3,2 artarak 794,50 yuan/ton ile Cuma günü indiği 7 buçuk ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

Singapur'da demir cevheri %4,2 artarak 141,50 dolar/tona çıktı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,9, sıcak  haddelenmiş rulo, 52,1 arttı.

Analistler, bazı kok şirletlerinin halihazırda kayıpla karşı karşıya geldiğini ve aktif olarak üretimi kıstığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)