E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoca: Ülkemizde 2 tip mutasyon tespit edildi---

Koca: Ülkemizde 2 tip mutasyon tespit edildi

Koca: Ülkemizde 2 tip mutasyon tespit edildi
03 Şubat 2021 - 21:10 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İkinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü ve aşama aşama 2. gruba dahil vatandaşlar aşılanacak" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koca, "Bilim Kurulumuz bugün haftalık toplantısını yaparak aşılama çalışmalarını ve hastalığın seyrini gözden geçirdi. Mutasyonlar ve vakaların yeniden artış trendine karşı dikkat edilecek hususlar gündemdeydi." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, "İkinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü ve aşama aşama 2. gruba dahil vatandaşlar aşılanacak." değerlendirmesinde bulundu.

"3 KİŞİDE GÜNEY AFRİKA VE BREZİLYA VARYANTI İLE KARŞILAŞTI"

Koca, "Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

"KİTLESEL HAREKETE YOL AÇACAK DÜZENLEMEDEN KAÇINMALAYIZ"

Bakan Koca, "Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız." ifadesini kullandı.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM KONUSUNDA SIKI TAKİP YAPILACAK"

Koca, yüz yüze eğitime geçişe ilişkin, "Sınırlı da olsa artan hareketlilikle birlikte doğacak muhtemel risklere karşı sıkı bir takip yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de günlük vaka sayısı 8 binin üzerine çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie03 Şubat 2021 23:54

    Özel okullar derhal yüzyüze eğitime açılarak mutasyonlu virüsün tüm ülkeye yayılması sağlanmalıdır.

  • Korona03 Şubat 2021 22:55

    Akapeliler virüse karşı efsunlu mu bulasmiyor mu yada bulastirmiyorlar mi. Fahrettin bey neden konuyla ilgili açıklama yok neden. Her taraf kapalı mitingler serbest valla güzel iş

  • okiman0703 Şubat 2021 22:13

    akp ile sıkıntı yok galiba bu illet virüsün... toplantı yapmak yasak iken kongreler mitingler ne hala....yazıktır günahtır.

  • haramzadeler03 Şubat 2021 22:12

    bu da sizin ne kadar beceriksiz ve iş bilmeniz olduğunu gösteriyor...

  • HALK04 Şubat 2021 23:27

    Haramzade bladerim, Size giden hortumları kesmişler gibi konuşuyorsun.

  • hakakn04 Şubat 2021 00:40

    Senin zihniyetinin kafasının şu ülkeye 100 yıldır  bayrak ipi ve metroya balon bağlamaktan başka zerre faydası olmuş mu acaba terör sevici hain zihniyet sizi

  • Nuri03 Şubat 2021 21:51

    Akp il kongreleri yapıldı vakalar coştu.hatanızı kabul edin artık

  • katip04 Şubat 2021 00:43

    Senin terör sevici zihniyet Akpartinin yaptığı metroları metrobüsleri marmarayı sabahtan akşama kadar doldurup taşırırken bulaşmıyo dimi virüs. İşine gelmez ama bi bak  dediğim ulaşım araçlarına. Hayatınız yalan inkar