E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıç'ın içine CHP'li ruh kaçmış---

Kılıç'ın içine CHP'li ruh kaçmış

Kılıç'ın içine CHP'li ruh kaçmış
26 Nisan 2014 - 12:48 borsagundem.com

TBMM Anayasa Koisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a böyle yüklendi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı "Konuşmasında bir üsten bakış, bir güç zehirlenmesi ve yetki şımarıklığı gördüm" diyerek eleştirdi. Üstelik eleştirilerini yeniden kapatılmasının yolunu açabilecek bireysel başvuruda bulunduğu Twitter üzerinden yapan Kuzu "Yakışmadı Haşim Bey. Sayın Kılıç, kızmaca darılmaca yok. Twitter yolunu açtın. Biz de o yolla, şu insan onuruna tercih ettiğiniz ifade özgürlüğümüzü kullanıyoruz" dedi.
 
Kuzu’nun tepkisi şöyle: “Haşim Kılıç’ın içine CHP’li birinin ruhu girmiş olmasa asla böyle konuşmaz. Bu tam bir mutasyon halidir. Haşim Kılıç’ın bu yaklaşımı geçmişiyle asla bağdaşmaz. Emekliliğine bir yıl bile kalmamış Başkan’ın bu konuşması sadece bir Twitter kararı mı? Demek ki ‘Yargı Vesayeti’ bu ülkede bir hastalık. Başkanlar değişse de bakış değişmiyor. Haşim Bey bile bu hastalıktan kurtulamadı. Kendisine senelerce kızan muhalefetin Haşim Kılıç’a bu kadar sahip çıkması, yaptığı konuşmanın ne kadar siyasi olduğunun gerçek delildir.
 
NE OLDU BENİM BAŞVURU

Ben bireysel başvuruda bulundum ve Twıtter’de yapılan hakaretin kaldırılmasını istedim. 15 gün oldu AYM’den çıt yok. Hani siz özgürlükçüydünüz? Haşim Kılıç konuşmasında ‘biz ‘insanın onurunu’ korumak için varız’ diyor. Doğru da benim onurum için açtığım davadan hiç bir haber yok. Zoruma giden; düne kadar ‘Haşim Kılıç hukukçu değil Başkan olamaz’ diyen muhalefetin, bugün alkış tutmasıdır. İçine sindi mi Haşim Bey? Oldu mu?

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN Mİ?

‘Haşim Kılıç bu konuşmayı Cumhurbaşkanı olmak için yaptı’ diyorlar. Bu doğruysa durum daha da vahim demektir. Kaldı ki bu yol menzile varmaz. AYM kendini tüm mahkemelerin üzerinde tek yetkili organ görüyor ve bu konumdan da pek memnun. Bu tutum Anayasayı yerle bir eder. Yanlış mı?

GÜÇ ZEHİRLENMESİ, YETKİ ŞIMARIKLIĞI

Haşim Kılıç’ın konuşmasında bir üsten bakış, bir güç zehirlenmesi ve yetki şımarıklığı gördüm. Senden büyük Allah var. Emekli Başkanlara bak. Davul siyasetçinin sırtında tokmaklar, başta yargı olmak üzere bürokrasinin elinde. Dünyada böyle bir demokrasi örneği bulamazsınız. Demek ki yargıda kişilerin değişmesi yetmiyor, zihniyetin değişmesi gerekiyor. Bunu yüksek mahkeme başkanlarının konuşmalarında görüyoruz. Haşim Kılıç bu konuşması ile toplumda kendisine olan muhabbeti bitirdi; yerine solun sahte gülücüklerini ikâme etti, Demirel’in konumuna düştü.

TWİTTER YOLUNU SEN AÇTIN

Bir defa daha söylüyorum: AYM’nin Twitter kararı külliyen yanlış ve tribüne oynayan ve siyaset kokan bir karardı. Bunu eleştirdik. Haşim Kılıç için yazdıklarım bir dost eleştirisidir. Hâlâ bu konuşmayı hazmedemiyorum. Bu üslup sana yakışmadı Haşim Bey. Final yanlış oldu. Haşim Bey bu konuşmayı çok daha makul bir üslup içinde yapabilirdi. Çok daha şık olurdu; gider ayak hepimizi üzdü. Hak etmeyen birileri sevindi. Haşim Bey bu acı veren konuşması ile sadece bizleri değil, onu atayan Rahmetli Özal’ın da kemiklerini sızlatmıştır. Yakışmadı Haşim Bey. Sayın Kılıç, kızmaca darılmaca yok. Twitter yolunu açtın. Biz de o yolla, şu insan onuruna tercih ettiğiniz ifade özgürlüğümüzü kullanıyoruz. Siyaset yapmayanlar siyasetçinin zorluklarını asla bilemezler. Sadece fildişi kulelerinden konuşurlar. Tıpkı bizdeki Yüksek Mahkeme Başkanları gibi.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)