E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan gazeteci Demirağ'a ziyaret---

Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Demirağ'a ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Demirağ'a ziyaret
11 Mayıs 2019 - 19:51 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, "Bir gazeteci bir programa katıldı diye, düşüncelerini aktardı diye veya birilerini eleştirdi diye öldürülmek amacıyla sopalarla dövülür mü, nerede yaşıyoruz?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece evinin önünde darbedilen Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye nereye gidiyor?" sorusunu sormaktan kendisini alamadığını söyledi.

Demirağ'ın katıldığı televizyon programı sonrası evine giderken sopalı 7 kişi tarafından öldüresiye dövüldüğünü bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bereket versin hayati tehlikesi yok. Doktorlar hemen müdahale ediyorlar. Gerçekten son derece üzgünüm. Aklın alamayacağı bir şey. Nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz? Bir gazeteci bir programa katıldı diye, düşüncelerini aktardı diye veya birilerini eleştirdi diye öldürülmek amacıyla sopalarla dövülür mü, nerede yaşıyoruz? Şu ana kadar failler konusunda herhangi bir şey kamuoyuna yansımış değil ama bu faillerin en kısa sürede bulunması, yargıya teslim edilmesi lazım. Yargı da kan kaybediyor. Dolayısıyla yargının oturup buna bir bakması lazım. Polisin failleri süratle yakalayıp yargıya teslim etmesi lazım. Türkiye nereye gidiyor? Yani bu gazeteci öldürülmeli mi? Bu olağan, sıradan bir olay mı? Türkiye'yi sanki bu tür olaylar, bu tür baskılar, bu tür şiddet uygulamaları, sopayla insanların dövülmesi, hatta birisinin talimatı da 'Öldürün.' Ne demek öldürün? Bir gazeteci, bir insan öldürülür mü?"

Kılıçdaroğlu, bir insanın düşüncesi beğenilmedi diye "Gidelim hep beraber elde sopalarla linç edelim ve öldürelim." denilmesinin kabul edilmeyeceğini söyledi.

"Bütün gazeteciler bu olaya sahip çıkmalı

Şu ana kadar iktidar kanadından tepki gelmemesinin de büyük bir acı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, oradan da tepki gelmesi gerektiğini kaydetti.

Hangi görüşten olursa olsun, hangi gazetede yazarsa yazsın bütün gazetecilerden bu olaya sahip çıkmalarını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, bu olayın sıradan bir olay olmadığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bakın bu olay Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda da zedeliyor. 'İktidarı beğenmeyen gazeteciler öldürülecek', 'İktidarı beğenmeyen gazeteciler dövülecek, sokağa çıkamayacak, gazeteleri satılamayacak' diye bir atmosferi dünyaya bir anlamda yaymak istiyorlar. Biz bundan rahatsızız. İktidar sahiplerinin de bundan rahatsız olması lazım. Onların da gelip gazeteciyi ziyaret etmeleri konuşmaları lazım, neden bu darp yapıldı diye. Daha öncede aynı gazeteye saldırdılar, ne oldu failler bulundu mu? Failler bulunmadı. Bir genel başkanın evinin önüne gidip gösteri yaptılar, tehdit ettiler. Failler ne oldu? Beraat etti. Bakın yanlış uygulamalar, yanlış kararlar Türkiye'yi bu noktaya getiriyor. Bu nokta bizim sıradan vatandaşlarımızın kabul edeceği bir olay, uygulama değildir. Olayların üzerine kararlılıkla gidilmeli, failler bulunmalı, yargının önüne çıkarılmalı en ağır cezalar verilmelidir. Ben Sayın Demirağ'a geçmiş olsun dileklerimi tekrar bir kez daha kamuoyu önünde iletmek isterim."

Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.kuzu13 Mayıs 2019 00:43

    Bü ülkede kaşınanı kaşıyacaksınki uyuz çoğalmasın.sen zaten mekduk nerde bı hain varsa onu ziyarete gidersin

  • ekrem12 Mayıs 2019 14:49

    türkiyede yaşıyoruz kanunsuzluk yapanların karşısında ysk olduğu gibi kanunların elverdiği ölçüde bu işi yapanlara karşıda kanunlar işletilecektir eminim. bu olaylar hergün türkiyemizde oluyormuşcasına olayı ajite etmek niye kime ne sinyal vermeye çalışıyorsun kılıçtaroğlu

  • ysk12 Mayıs 2019 14:41

    kızılayda yürütülmeyecek hakimleri hatırladım yüzlerine tükürülür diye birşeyler söylemişti birileri

  • keko12 Mayıs 2019 01:56

    bir senet için birini tehdit eden zihniyet işte bunlarda senin başına gelir. adalet hepimize gerekiyor sen senet için başkasını tehdit ederken ne olur bundan canım demeyeceksin. aslında hepiniz aynısınız al birini vur ötekine adam gibi konuşamıyorsunuz bile.kürsüden tektek hakimlerin ismi okunurmu nasıl bir devlet adamısın hiç akıl fikir varmı. siz böyle yaparsanız vatandaşta böyle yapar .

  • Ha gayet12 Mayıs 2019 21:23

    keko senden mükemmel bir inek hırsızı olur.

  • Aziz11 Mayıs 2019 23:24

    İşte 17 yılda Akp ülkeyi bu hale getlrdi

  • ayıp11 Mayıs 2019 20:25

    Ayıp, tanınanlara bunlar oluyorsa, düz vatandaşa neler olmasın ? demekki kendimizi savunacak, alet edebat ve kişisel hazırlıklarda olmamız gerekli. Baksanıza yapanın yanına kar kalıyor, şiddete uğrayan sadece hukuk hukuk diyor öylecene kalıyor..

  • sayın huzur11 Mayıs 2019 23:51

    öldüresiye sopa yiyen kişi var sadece, öldürmüşten beter etmişler baksana. 7 kişi 1 kişiye saldırmış. Fiziksel işkence sanırım yapılanda. saldırıya uğrayan meşru müdafa olur, 7 kişi bu bıçaklar sopalar taşlar, bildiğin çete işi... gerekirse kendini savunmak en doğal hakkındır.Ben olsam tereddüt etmem böyle bir durumda....Herkes dayanamaz öyle 7 kişilik saldırıya böyle, Saldıranlar ne olmuş ? yakalanmış hapis yatıyor mu? yoksa yeni saldırılarınamı  hazırlanıyorlar? sen olayı fantastik cinayet romanı gibi yazmışsın :D  eee ne olmuş  saldıran çete elemanları onun hakkında ne diyorsun?  müebbetmi yatmışlar ? yoksa kaçmışlar iz yok, yaptıkları kar mı olmuş :D böyle giderse bu kar görenler, büyük zarar görür..hukuk herkese lazım.

  • Huzur için11 Mayıs 2019 22:40

    Aynen öyle yazar silah çıkarıp öldürseydi keşke. Bu sefer de savcı hakimi ayarlar üç beş kanı bozuk için yazarı müebbetle yargılarlardı.