E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Kıdem tazminatında büyük reform hazırlığı ---

​Kıdem tazminatında büyük reform hazırlığı

​Kıdem tazminatında büyük reform hazırlığı
01 Ocak 2016 - 06:13 borsagundem.com

Bakan Soylu, ocak ayından itibaren kıdem tazminatı konusunu masaya yatıracaklarını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ocak ayından itibaren kıdem tazminatı konusunu ciddi bir şekilde ilgili tarafların da görüşlerini alarak masaya yatıracaklarını ve büyük bir reform gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

NTV’nin canlı yayında soruları yanıtlayan Soylu, “Emeklilere hakkını vermekle mükellefiz. Her 100 emekli olanın veya işinden ayrılıp da (tazminat) hakkı olanın 85’ine bu ülkede kıdem tazminatı ödenmemektedir. Bu sosyal devlet ilkesi ile çelişmektedir ve sürdürülmemelidir. Reform planlarımızda bu var. Sendikalarla işveren alemi ile birlikte bunu bir şekilde değerlendireceğiz” dedi.

BES modeli olabilir

Bireysel emeklilik sisteminde (BES) 6 milyon kişi olduğunu ve kıdem ile ilgili de benzer bir yöntem uygulanabileceğine dikkat çeken Soylu, şunları söyledi: 
“Bireysel kıdem tazminatı hesabı açılırsa herkes çalıştığı günün karşılığındaki kıdemin/emeklilik hakkının ay sonu nasıl bugün bir işsizlik fonu varsa ve orada birikiyorsa, nasıl bugün kendi bireysel SGK hesabına aktarılıyorsa onu her ay sonu nerede nasıl kullanacak, katılım bankacılığında mı, altında mı kullanacak...”
Devletin yönettiği değil herkesin kendi bireysel bir kıdem emeklilik hesabı olmasını istediklerini belirten Soylu tarafların bazı çekincelerinin olduğuna da dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bunu (tazminatları) 30 gün üzerinden alıyoruz ancak sadece yüzde 15 alıyor. Sendikalar devlet garantisi istiyor. Bunlar da gözetilecek. Ocak ayından itibaren ciddi şekilde masaya yatıracağımız ve büyük bir reformu gerçekleştirebileceğimizi umuyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BATURAYERSİN01 Ocak 2016 08:56

    VATANDAŞI SOYUYORLAR EMEKLİLİK VADİYLE İNSANLARI ÇALIŞTIRIYOR 4A ÇALIŞANLAR İLERKİ ZANLARDA ALACIGI MAAŞ HERSENE GERİ GİDİYOR 2015 1200TL OLAN 2016DA 1100 TL OLUYOR HERSENE GERİ GELİYOR MERAK EDENLER SGKNIN WEP SİTESİNDE TAKİP EDEBİLİR (EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA)