E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKeskinoğlu'na yabancı ortak geliyor---

Keskinoğlu'na yabancı ortak geliyor

Keskinoğlu'na yabancı ortak geliyor
05 Nisan 2015 - 11:33 borsagundem.com

Piliç etinde ilk 3’te yer alan, yumurtada da pazar lideri olan Keskinoğlu Grubu’na yabancı ortak geliyor

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, 2014 yılını 1.1 milyar TL ciroyla kapattıklarını belirterek, bu büyüklüğe ulaşmış bir gıda şirketi olarak yabancı ortaklıklara göz kırptıklarını söyledi. Keskinoğlu, yumurtada yüzde 72’lik payla açık ara pazar lideri, piliç etinde ise birbiriyle yarışan 3 oyuncudan biri olduklarının altını çizerek, yabancı şirketlerin Türkiye pazarına ilk adım atmak ve Türkiye üzerinden komşu coğrafyalara açılmak için istekli olduklarını belirtti. Keskinoğlu, görüşmelerin sürdüğünü, ortaklığın 5-6 ay içerisinde netleşebileceğini ifade etti. 



YENİ HEDEFİMİZ AFRİKA
Irak’ın beyaz ette Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olduğunu hatırlatan Keskinoğlu, şirket olarak Irak dışında Afrika pazarında da güçlenmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Keskinoğlu, şöyle devam etti: “Afrika’da hep aracılarla ihracat yapmak zorunda kalıyorduk ve aracılar 1 konteynerde 1500 ile 2 bin 300 dolar arası kâr ediyorlardı. Neredeyse bizim kazandığımızla aynı oranda. O nedenle biz kendi ihracat timimizi kurup oraya yolladık. İhracat timimizi Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında aslanlar kovalamadı ama kent meydanlarındaki pazarların fotoğrafını çekerken eli baltalı esnaf tarafından kovalandıkları çok oldu. Fakat sonuçta bu pazarda aracısız iş yapmayı becerdik. Şimdi hedefimiz buralarda büyümek.”

‘TAVUĞU 5 AYDIR ZARARINA SATIYORUZ’
Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişe rağmen tavuk etinin kilosunun son 5 yılda aynı fiyata satıldığını anlatan Keskinoğlu, bunun nedeninin kişi başı tavuk eti tüketiminin yerinde sayması olduğunu belirtti. Keskinoğlu, zam yapamadıkları için sektör olarak son 4-5 aydır zararına satış yapma noktasına geldiklerini ifade ederek, kişi başı tüketimin yükselmesinin ancak tavuk etine güvenin yeniden sağlanmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizdi. Keskinoğlu, bahar ve mangal sezonunun açılmasıyla piyasanın hareketleneceğini de sözlerine ekledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mecidiyeli05 Nisan 2015 19:07

    Ondan önce şeker piliçi iflastan kurtarıp yabancılara satsalar ve kapanan tahtayı tekrar açsalar millet dua üstüne dua edeeder.yatırımcı mağdur.

  • Saltuk Buğrahan05 Nisan 2015 15:51

    Darısı ÇBS Boya Grubunun başına inşa Allah..Çavuşoğulları sizin için Cumhurbaşkanına bile yalvardım bu şirketlerin ayağa kalkması ve tekrar borsaya dönmesi için..Eğer sizdede birazcık Allah korkusu ve insaniyetlik varsa hem siz hemde yatırımcılar kazansın diye dürüstçe onurluca uğraş verirsiniz böyleliklede herkes sevinmiş olur..Hayırlısı bakalım çavuşoğulları ne kadar sözünün eridir..

  • krn-i05 Nisan 2015 13:47

    NE GEREK VARDI BAZI ŞİRKETLERİMİZ MİLLİ KALSA NE OLUR

  • KARTALY32305 Nisan 2015 13:19

    BU KADAR YORUM YAPIYORUM.BAZILARI DİYORDUR BU İŞLETMELERİ İŞLETENLER BİLMİYORMU.?BUNLARIN BI TİKİM BİLDİKLERİ YOK PARADAN BAŞKA..

  • KARTALY32305 Nisan 2015 13:13

    ÖZEL SEKTÖRÜN BUKADAR İÇLER ACISI DURUMU VE İŞLETMEKTENSE İŞLETMEYİ PAZARLAMA YOLUNU SECEN MANTIK BU İŞLERİ YAPAMIYORSA BU SEKTÖRLERİ DEVLET SEKTÖRÜ HALİNE GETİRİN KÖYLÜYE KASABALIYA TAŞARO EDİN.ÜRETİM ARTSIN.AKABINDE DENETİM MEKANIZMASINI SIKLAŞTIRIN..

  • KARTALY32305 Nisan 2015 13:09

    gdo lu tavuk üretimine nasıl güven olur.ulenn gdo kimyalsal ilaç tüketimini bile tavuk aracılığı ile yapıyor ve biz vatandaşları dolaylı yoldan gdo lu insan ırkana ceviriyorsunuz....zaten kırmızı et tüketemediğimizden mecburıyetden (yanlış anlaşılmasın cumhuriyetden değil)mecburiyetden tüketiyoruz...ne kadar çok işletme okadar çok organik tavuk ve tüketim....AKABİNDE İNSAN SAĞLIĞI........

  • KARTALY32305 Nisan 2015 12:21

    türkiye ekonomisini temsil eden şirketler ne zaman yabancı ortak sevdasından vaz gececek.üretimin tiçaretini yapmakdansa ne zaman paranın tiçaretini yapmakdan vaz geçip yabancı sermayenin tiçari rekabete şirket bazlı girmesine aracı olacak haa..kime yarar kime zarar....paranın tiçaretine artık son verin..üretimi canlandırıçı girişimlerde bulunun...