E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​'Kendimizi ihbar ediyoruz: Hepimiz suçluyuz'---

​'Kendimizi ihbar ediyoruz: Hepimiz suçluyuz'

​'Kendimizi ihbar ediyoruz: Hepimiz suçluyuz'
01 Temmuz 2013 - 17:36 borsagundem.com

'Gezi' olaylarına "her türlü sorumluluğu üstlendiklerine" dair suç duyurusu dilekçesi vererek kendilerini ihbar ettiler

Grup adına açıklama yapan Avukat Gülvin Aydın, "Baskıya karşı direnmek suçsa biz de suç işledik. Hepimiz Taksim'de Gezi Parkı'nda nöbetteydik. Kendimizi bugün ihbar ediyoruz" dedi.
Taksim Dayanışması’na bağlı bir grup, Gezi Parkı olaylarında "her türlü sorumluluğu üstlendiklerine" dair suç duyurusu dilekçeleriyle kendilerini savcılığa ihbar etti.
Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nın önünde grup adına açıklama yapan avukat Gülvin Aydın, gerçekleşen operasyonlarda taleplerin çok basit ve demokratik olduğunu, ancak çok ağır bir şiddet uygulandığını belirtti.
Aydın, bütün bu yaşananların sorumluluğunu üstlendiklerini dile getirerek, ''Baskıya karşı direnmek suçsa biz de suç işledik. Hepimiz Taksim'de Gezi Parkı'nda nöbetteydik. Kendimizi bugün ihbar ediyoruz. Bizim hakkımızda da işlem başlatsınlar. Ya bizim hakkımızda işlem başlatsınlar ya da bütün tutuklulukları serbest bıraksınlar. Gözaltına alınanlar ve soruşturma başlatılan tüm şüpheliler hakkındaki işlemleri derhal durdursunlar. Bütün taleplerimiz demokratiktir'' dedi.
Gezi Parkı'nın park olarak kalması gerektiğini istediklerini söyleyen Aydın, şunları dile getirdi:
''Taksim Gezi Parkı'na, Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağına, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına ilişkin girişimin durdurulmasını, Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak, halkın en temel demokratik hak kullamını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, uygulatan, uygulayan sorumlulular hakkında soruşturma başlatılması ve yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz.''
Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanımının yasaklanmasını da talep ettiklerini ifade eden Aydın, gözaltına alınan yurttaşların derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiç bir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını, tüm meydanlardan ve kamusal alanlarda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini belirtti.
'ŞİDDET DEVAM EDİYOR'
Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası'ndan Mücella Yapıcı da şiddetin durmadığını, Diyarbakır'da Ankara'da da şiddetin devam ettiğini, verdikleri dilekçelerin her yeri kapsadığını, mücadelelerinin bitmeyeceğini söyledi.
Açıklamanın ardından grup, dilekçelerini savcılığa sundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alibaba25 Temmuz 2013 11:43

    Ey halk bu sanatçılar, okumuşlar (Avukat, Mühendis, Mimar vs), bilirkişiler, yazarlar neden bu protestoya destek veriyor diye kendi kendine sorgulamaz mantık, akıl vs çalıştırmassan, herşeyi abdes, namaz, türban vs bağlarsan rezil bir şekilde yönetilmeye mahkum kalırsın ve sonundada başına gelmedik kalmaz....

  • Burak K02 Temmuz 2013 15:42

    Polis şiddetinde giden canların,uzuvların yanında hala otobüs falan diyorsunuz.Ayıp!Önce can sonra canan. Avukatlarımız,saglıkçılarımız hukuksuz bir müdahelede halklarıyla saf tutukları için mi suçlular?Herşey ekonomi herşey oligarşik çoğunluk değil. Polis gerçekten halkın polisiyse yersiz ve orantısız güç kullanan çürük elmalardan kurtulmalı derhal.Halka kanunu ve hukukun işlediğin tekrar hatırlatmalı güven tazelemeli.Kimse hukuksuz bir ülkede yaşamak istemiyor,ilk başta kurulların kararları dinlenip insanlara kulak verilseydi bunların hiçbiri yaşanmazdı.Ben istedim olduyla,keyfi tek taraflı kararlarla güçler ayrılığı(Yasama yürütme yargı) zedelenmemeli.

  • asım01 Temmuz 2013 18:42

    sadece bunlarmı kendini ülkenin sahibi sanıyor.

  • rahim karaip01 Temmuz 2013 18:33

    orada 4 adet can verildi.. katillere yardım ve yataklık yaptıklarını itiraf eden herkesin içeri alınıp yargılanması lazım...

  • ahmet01 Temmuz 2013 18:28

    ay bak simdi gozyaslarımı tutamadım.bir damla goz yası aktı.hep tuzu kurular valla.neden olsa bir davada malı goturuyorlar.biraz daha cok karıssında is cıksın istiyorlar herhalde.

  • ali01 Temmuz 2013 17:57

    zararı bu itiraf edenlerden kessinler yanık otobüsün parasınıda alsınlar bunlardan

  • ertugruk0601 Temmuz 2013 17:53

    evet itiraf ediyoruz hepimiz çabulcuyuz hepimiz abdessisiz ...

  • irfan01 Temmuz 2013 17:50

    Suçduyrusunda bulunmuşlar. Savcı gerekeni yapmalı müfettişler incelemeli suça teşkil eden birdelil bulunursa gereken ceza verilsin.

  • çapulcular01 Temmuz 2013 17:50

    kendinizi ne zannediyorsunuz.sisin nereniz demokrat.sanki çok demokratik bi ülke idi de şimdi özgürlük yokmuş...80 yıl bu ülkede hertürlü haksızlık yapıldı bunun 10 da 1 i ses çıukarmayanlar ne oldu şimdi .size göre özgürlük bize göre özgüürlük öle olmaz işte ......