E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKazandıklarını ülkelerine gönderiyorlar---

Kazandıklarını ülkelerine gönderiyorlar

Kazandıklarını ülkelerine gönderiyorlar
27 Ekim 2013 - 21:13 borsagundem.com

Dünyanın farklı bölgelerinde çalışan işçiler ülkeleri için sermaye olurken, yabancı işçilerin en çok para gönderdiği ülke Hindistan oldu...

Dünya Bankası istatistiklerine göre farklı ülkelerde çalışan Hint vatandaşları ‘en çok para gönderen göçmen işçiler’ sıralamasında ilk sıralarda yer aldı.
Tahminlere göre, Hintli göçmen işçiler bu yıl ülkelerine yaklaşık 71 milyar dolar para gönderecek. Çin’e yabancı işçiler tarafından gönderilen miktar 60 milyar doları bulurken Filipinler 26 milyar, Meksika 22 milyar, Nijerya 21 milyar ve Mısır 20 milyar dolar alacak.
Kasasına en çok para giren diğer ülkeler arasında Pakistan, Bangladeş, Vietnam ve Ukrayna bulunuyor. Dünya Bankası raporunda gelişmekte olan ülkelere yapılan transfer miktarının bu yıl yüzde 6,3 artarak 414 milyar dolara ulaşmasının beklendiği ve 2016 itibarıyla da yarım trilyon sınırının geçileceği kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)