E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayagazı için büyük girişim---

Kayagazı için büyük girişim

Kayagazı için büyük girişim
01 Temmuz 2013 - 12:20 borsagundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, kaya gazına ilişkin incelemede bulunmak üzere bu ay içerisinde Kanada ve ABD'ye heyet göndereceklerini bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaya gazına ilişkin incelemede bulunmak üzere bu ay içerisinde Kanada ve ABD'ye heyet göndereceklerini bildirdi.

Yıldız, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerini Bakanlıkta kabulü sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BBC'de yayınlanan bir raporda Türkiye'nin kaya gazı üretimine 2020 öncesinde başlamasının mümkün olmadığı" yönündeki haberin hatırlatılması üzerine Yıldız, şunları söyledi:

"Uluslararası Enerji Ajansının analizlerine dayalı ve BBC'nin aktardığı bir analizdir bu. Enerji sektöründeki yapılan yatırımlar, aldığınız kararın 3, 5, 15 yıl sonra uygulanabildiği, uluslararası sermaye ile beraber yapılabilen büyük yatırımlar. Bunun geliştirilebilmesiyle alakalı dünya henüz çok bakir. ABD'de üretilen kaya gazının ve diğer teknolojik ürünlerin aslında o ülkenin haricindekilerin, bu tarihten daha önce üretemeyeceklerine dair rapor var. Bu sadece Türkiye için hazırlanmış bir rapor değil, diğer ülkeler için de geçerli."

Bakan Yıldız, raporda 650-680 milyar metre küp civarında bir doğalgaz rezervinden söz edildiğini belirterek, bunun ancak sondaj ve rezerv çalışmaları tamamlandıktan sonra kesinleşebileceğini söyledi. Söz konusu raporda Türkiye'nin 15 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir doğalgaz rezervinden bahsedildiğini de anımsatan Yıldız, bu konularda ihtiyatlı davranarak kesinleşmemiş verileri kamuoyuyla paylaşmadıklarını vurguladı.

Yıldız, şöyle devam etti:
"(Kaya gazı) 2023 yılı hedeflerimiz arasında çevre koşullarında gelişmesi ve bununla alakalı takibi için de bir inceleme heyeti gönderiyoruz. Hem Kanada hem de ABD'de bu ay bunun nasıl çıkartıldığına ve teknolojik gelişimlere dair, çevre koşullarına uygun nasıl yapılabildiğine dair bir çalışma yapacak arkadaşlarımız. Raporlarını bizimle paylaşacaklar. Biz de ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. İleriye dönük Türkiye'nin doğalgaz kaynaklarına dair bir çalışma olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)