E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKart borcuna faizsiz 120 ay taksit ‘tekl---

Kart borcuna faizsiz 120 ay taksit ‘tekl

Kart borcuna faizsiz 120 ay taksit ‘tekl
04 Kasım 2013 - 07:36 borsagundem.com

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması için teklif verdi

Ören, Kredi Kartı Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifin gerekçesinde, 2 milyon kişinin kredi kartı nedeniyle icralık olduğu ifade edildi. Gerekçede, teklifin kredi kartı anapara borçlarının üzerine bindirilen faiz, gecikme cezası, icra ve avukatlık masraflarından vatandaşın kurtulması sağlanacağı ve ana borçlarının makul sürede 120 ay taksitle ödenmesinin sağlanacağı belirtildi.
60 günde başvuru
Teklif, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılarak uzun vadede ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. Teklife göre; kanunun çıktığı tarih itibarıyla, haklarında icra takibi başlatılmış kredi kartı borcu bulunan kart hamilleri, kanunun yayımı tarihinden itibaren altmış gün içerisinde ilgili kredi kartını çıkaran kuruluşa veya Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren varlık yönetim şirketine yazılı olarak, müracaat ederek, borçlarını ödemek istediklerini beyan etmeleri halinde anapara borçları faizsiz olarak 120 aya kadar taksitlendirilecek.
‘Cezalar silinsin’
Borç icra takibine konu olmuş ise takip, dava masraf ve harçları ve nispi kanuni vekalet ücreti ile anapara borcuna uygulanan faiz, ücret, harç, işlem bedelleri ve gecikme cezalarının tamamı silinecek. Ödeme uyarınca son taksitin de vadesinde ödenmesi üzerine icra takibi sona erecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)