E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKârları yüzde 200'ün üzerinde artan son üç ayda en fazla değer kaybeden iki sektör---

Kârları yüzde 200'ün üzerinde artan son üç ayda en fazla değer kaybeden iki sektör

Kârları yüzde 200'ün üzerinde artan son üç ayda en fazla değer kaybeden iki sektör
25 Aralık 2023 - 16:30 borsagundem.com

Net kar büyümesinde yüzde 200 ve üzerinde artış göstermesine rağmen son üç ay içinde hisse fiyatlarında önemli oranda gerileme yaşayan şirketler enerji ve gayrimenkul şirketleri oldu.

BORSAGÜNDEM.COM

Borsada en kârlı iki sektörü son üç ayda en fazla değer kaybeden sektörler oldu. Enerji ve gayrimenkul sektöründe kârlar yüzde 200’ün üzerinde artmasına rağmen getiriler son üç ayda yüzde 14 ila yüzde 42 arasında negatif oldu.

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri (SMRTG) ve Europower Enerji (EUPWR) gibi şirketlerin net kar büyümesi sırasıyla %404,53 ve %492,25 gibi dikkate değer oranlarda oldu. Ancak, her iki şirketin de hisse fiyatları üç aylık dönemde sırasıyla %42,66 ve %40,79 düşüş yaşadı.

Borusan Boru Sanayi (BRSAN), %458,02 net kar büyüme oranı ile listenin üst sıralarında yer almasına karşın hisse fiyatı %31,06 oranında geriledi.

Ahlatcı Doğalgaz (AHGAZ), Zorlu Enerji (ZOREN), Enerjisa Enerji (ENJSA) ve İş GMYO (ISGYO) da benzer bir senaryo sergileyerek karlarını artırmalarına rağmen hisse fiyatlarında düşüş yaşayan diğer şirketler arasında.

Bu veriler, şirketlerin karlılık açısından güçlü performans göstermesine rağmen, hisse fiyatlarının pazardaki diğer faktörlerden dolayı olumsuz etkilenebileceğini gösteriyor. Piyasa koşulları, yatırımcı güveni, genel ekonomik eğilimler ve sektörel dinamikler gibi birçok faktör, hisse fiyatlarının performansını etkileyebilir.

En fazla değer kaybeden hisselerde güçlü kârlılık performanslarının sürmesi uzun vadede hisselere ilgiyi artırabilir.

Kurumların günlük hisse önerileri (25 Aralık 2023)

 

Günün önemli şirket haberleri 25/12/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET26 Aralık 2023 14:21

    Borsayı kumar masası zanneden, 2-3 ayda voleyi dönmeye çalışan akıllılar olumsuz yorumları döşemiş. 

  • Tuba Gençtürk 26 Aralık 2023 03:55

    Borusan boru yatırımcısıyım 4 aydır silindir gibi üstümüzden geçti kâr açıklıyor yatırımcısına kan ağlatıyor paramın yarısından çoğu zarar ve eridi Devleti yönetenler bu firmalara bi dur demeli vatandaş olarak ev bakıyorum çocuk okutuyorum para kolay kazanılmıyor sürekli düşen bi hisse borusan boru buradan yetkililere sesleniyorum yazık günah göz yumuyorsunuz milletin mağdur olmasına kaleseramik, Adel, Sayas, bunlar ve bir çok hisse kan ağlatıyor gereği artık yapılsın bu kadar duyarsız olmayın günah bizede çocuklarımızada harçlık veremez hale geldim.

  • Vatandaş 25 Aralık 2023 19:12

    Borsa da alıcı varsa yükselir satıcı çoksa düşer, şirket kar etmiş temettü vermiş hikaye. Bu arada Gubrf te olduğu gibi başına gelen yandı.

  • Hayriye 26 Aralık 2023 20:33

    Borsada 6 ayda kazanırız demeyin 23 yıldır içindeyim sabrettim bekledim kazandım ama daha kazanamadığım dohol bekliyorum

  • Msc25 Aralık 2023 18:10

    İMKB partizanlık la yönetilmesi ahlaka ve etik değerlere gasp tir

  • Xxx25 Aralık 2023 17:18

    Spk uyumaya devam etsin daha çok düşer.Milletin ocağına incir ağacı diktiler.Allah yemeyi nasip etmesin insaAllah.

  • klas25 Aralık 2023 17:01

     seçim öncesi vesayetçi işbirlikçiler organize şekilde pysayı manüpülasyon yapıyorlar. Onların derdi para kazanmaktan çok ülkeyi  patronları ile işgal etmektir. Böyle borsamı olur. bazı Aracı kurumlar organize hareket edip, hem alıcı hem satıcı oluyorlar karşılıklı. devlet bunları  iyi bir şekilde kazığa çekmeli