E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKarantina süresinde değişiklik---

Karantina süresinde değişiklik

Karantina süresinde değişiklik
03 Ekim 2021 - 10:04 borsagundem.com

Kovid-19 Rehberi'nde yapılan güncellemeye göre aşısız veya eksik aşılılardan "semptom göstermeyen"lerin karantinası 10'uncu günde sonlandırılabilecek

Sağlık Bakanlığınca Kovid-19 temaslısı olup semptom göstermeyen aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina süreleri kısaltıldı.

Bakanlık tarafından Kovid-19 Rehberi'nin "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" konulu bölümü güncellendi.

10. GÜNDE SONLANDIRILABİLECEK
Buna göre aşısız veya eksik aşılı Kovid-19 temaslısı kişilerin karantinası, "semptom göstermemeleri halinde" PCR testi yapılmaksızın 10'uncu günde sonlandırılabilecek.

Kovid-19 temaslısı kabul edilen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin karantina sürecinde de semptom gösterip göstermedikleri takip edilecek.

ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ KARAR
Semptom göstermeyenlerin karantinaları 5'inci günde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda sonlandırılacak ve bu öğrenciler okula devam edebilecek.

PCR testi yapılmadığı durumda ise öğrencinin karantinası 10'uncu günde sonlandırılacak.

Korona ilacına dair merak edilenler

Günlük korona virüs tablosu açıklandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilimden uzak03 Ekim 2021 13:38

    A öğrenci pozitif çıktı 5 gün sonra sınıftan 10 kişi geri döndü diyelim hadi o 10 kişiden bir veya bir kaçı tekrar pozitif çıkarsa sınıf tekrar karantinaya alınacak bu döngü böyle devam ederse eğitim ne olacak tek çözüm var veli iznine bağlı isteyen uzaktan devam etsin isteyen yüz yüze gelsin öğretmen sınıfta ders açsın çok mu zor bunları düşünmek

  • sahin kuş 03 Ekim 2021 13:31

    5.günün sonunda çocuk temiz çıktı, ve okula döndü, bu çocuk nasıl ders görecek, sınıf geri dönmemiş, diğer sınıflar dolu, öğretmen online eğitime devam ederken, gelen öğrenci ne yapsın

  • Hehe03 Ekim 2021 10:42

    Evet yeni kabile kararlari artik ne zman devlet gibi karar alinacak bu ulkede