E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Kara altın' ormanı kuruluyor---

'Kara altın' ormanı kuruluyor

'Kara altın' ormanı kuruluyor
20 Nisan 2016 - 03:36 borsagundem.com

Trüf mantarı ormanı kurma çalışmalarını hızlandıran Orman Bakanlığı'nın İspanya'ya eğitime gönderdiği heyet yurda döndü. Denizli ve Muğla'da bin 200 fidan üretildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 'kara altın' olarak bilinen trüf mantarının yetiştirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Kilosu yaklaşık bin euro olan trüf mantarı için 400 dekarlık orman kurulacak. 

İspanya’ya giden bir heyet trüf merkezinde eğitim gördü.

Denizli ve Muğla’da trüf aşılı 1200 adet fidan üretildi.

2018’de tamamlanacak eylem planı çerçevesinde 17 orman bölge müdürlüğünde trüf aşılı fidan kullanılarak, 400 dekar trüf ormanı oluşturulacak. Trüf mantarı ormanının kurulmasıyla yeni istihdam alanları da oluşturulacak.

BİNLERCE EUROYA ALICI BULUYOR

Ülkemizin yer altı hazinelerinden olan trüf mantarı, kokusu ve benzersiz aromasından dolayı çok eski zamanlardan beri mutfak kültürlerinde ayrıcalıklı yer tutuyor. Ayrıca parfümeri sanayinde tercih ediliyor. Dünyada tabii orman alanlarından toplanan trüf miktarı her geçen gün azalmasına karşılık talebin her geçen gün artmasından dolayı fiyatlar da oldukça yükseliyor.

Toprak altında yetişen ve ülkemizde pek fazla tanınmayan başta Avrupa ve Amerika olmak üzere bütün dünyada gıdadan kozmetiğe kadar geniş bir ürün yelpazesinde değerlendirilen trüf mantarının kilosu, Avrupa'da binlerce euroya kadar alıcı buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)