E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKar satışları bankaların öncülüğünde mi?---

Kar satışları bankaların öncülüğünde mi?

Kar satışları bankaların öncülüğünde mi?
23 Ocak 2020 - 09:14 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende öne çıkan görüş "Son dönemde güçlü pozitif ayrışan BIST’te kar satışları devam edebilir" oldu.

BİST: Güne alıcılı başlayan BIST-100 endeksi gün içinde yükselişini devam ettirerek 124.536 ile yeni tarihi zirve test ederken, kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,65 düşüşle 122.747’den kapattı.

Çin’de ortaya çıkan korona virüsü yayılmaya devam ederken piyasalardaki tedirginlik artıyor. Yurtdışı borsalar günü genel olarak düşüşle kapattı.

BIST gün içinde yeni tarihi zirve seviyeler test etmesine karşın iki hafta sonra ilk kez ciddi kar satışlarıyla karşılaşarak banka hisseleri öncülüğünde günü düşüşle kapattı. Son dönemde güçlü pozitif ayrışan BIST’te kar satışları devam edebilir. TL petrol fiyatlarındaki düşüş ve EM para birimlerinin genel olarak değer kazanmasından aldığı destekle günü sınırlı değer kazancıyla tamamladı.

CDS’ler 241 seviyelerine gerileyerek kısa vadeli yeni düşük seviye geriledi. CDS’lerdeki düşüşün devam etmesi TL varlıklara yönelik risk alma iştahının orta vadede devam edebileceğine işaret ediyor.

BIST’te kar satışları yaşansa da global risk alma iştahında ciddi bir bozulma yaşanmadıkça ve yurtiçine yönelik negatif gelişmeler olmadıkça yükseliş trendinin korunması beklenmektedir. Yurtdışı borsalarda risk iştahının zayıflamasıyla birlikte BIST’te kar satışlarının güçlenerek devam etmesi beklenir. Bugün Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

Asya borsalarında virüs endişesiyle güçlü satıcılı bir seyir var.

Endeksin güne satıcılı başlaması beklenmektedir. Dün endekste kar satışlarının yüksek hacimle gerçeklemesi tepki yükselişleri olsa da kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor.

Para ve Döviz Piyasaları:

Serbest piyasada dün 5,9200-5,9390 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki kapanışa göre %0,13 oranında değer kaybederek gün içinde gördüğü en düşük seviye olan 5,9200’dan günü tamamladı. %50 Dolar ve de %50 Euro içeren döviz sepeti karşısında ise Lira %0,23 oranında değer kazandı.

Dün borçlanma araçları piyasasında %10,72-%10,90 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 18 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %10,72’den günü tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

TCMB enflasyonda yıl ortasında tek haneli seviyeleri görmeyi bekliyor: TCMB Başkanı Murat Uysal Davos Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, enflasyonda ilk çeyrekte bir miktar yükseliş görülebileceğini, ancak yıl ortası itibariyle tek haneli seviyeleri görmeyi beklediklerini söyledi.

Uysal, enflasyon beklentilerindeki iyileşme dikkate alındığında politika faizinin (%11,25) pozitif reel faize işaret ettiğini belirtti. Uysal para politikasında ince ayar yapılması gereken bir döneme girildiğini, bundan sonraki adımların veriye dayalı atılacağı belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)