E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem720 bin taşerona kadro müjdesi---

720 bin taşerona kadro müjdesi

720 bin taşerona kadro müjdesi
22 Mart 2016 - 13:06 borsagundem.com

Kamuda asıl işi yapanların kadroya alınması beklenirken Davutoğlu yardımcı personelin de kadroya geçirileceğini belirtti. 720 bin kişiye kadro yolu açıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin eylem planı kapsamındaki 3 aylık hedeflerde 90 günlük takvimin dolmasının hemen ertesinde kamudaki taşeron işçileriyle ilgili kararlarını genişletilmiş bir müjdeyle açıkladı. Kamuda asıl işlerde çalışanların yanı sıra yardımcı işlerde çalışan taşeron işçilerin de kadroya alınacağını açıklayan Davutoğlu, “Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bütün emekçilerimizin nasırlı ellerine, terli alınlarına selam olsun” dedi. Partisinin grup toplantısında eylem planı ve vaatlerde gelinen aşamayı anlatan Davutoğlu şunları söyledi:

TAŞERON BİTİYOR

“Asıl işlerde çalışanları seçim vaatlerimizde kamuya alacağımızı vurgulamıştık. Çalışmaları tamamladık. Asıl işlerde çalışan personelimizi kadroya alıyoruz. Ayrıca vaatlerimizde olmamasına rağmen, adalet gereği, eşitlik gereği, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu işçilerimiz aynı yerde çalışmaya devam edecekler. Belediye ve il özel idarelerinde çalışanları ise bu mahalli idareler bünyesinde kurulacak şirketlerde istihdam edileceklerdir. Önümüzdeki günlerde Meclis’e sunacağımız yasa tasarısı ile kamuda asıl işlerde ya da yardımcı işlerde çalışıp, emeklilik hakkını elde etmemiş çalışanlarımızı da kamuya alacağız. Söz konusu çalışanlarımız aldıkları ücretlerle birlikte çalıştıkları yerde kalmaya devam edecekler.”

1.5 yıldır bekleyen düzenleme kamuda taşeron olarak çalışan yaklaşık 720 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor. Sosyal güvenlik uzmanları ilk aşamada kamuda asıl işi yapan sayıları 200 bini bulan taşeronların kadroya alınmasının sağlanacağını öngörüyor. Ardından kalan yardımcı işlerdeki taşeronlar da kadroya alınmaya başlayacak. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu da daha önce kamuda 650 bin alt işveren bulunduğunu, başka tanımlamalar altında çalışanlarla birlikte rakamın 720 bine çıktığını belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hazineye yeni yük halka yeni vergiler demek 22 Mart 2016 13:45

    kamudakileri atacağına hala adam alıyorlar memuriyete geçen bankamatik memuru oluyor aslında tüm memurlar sözleşmeli yapılmalı ömür boyu garanti iş olmamalı

  • Bayram velcari22 Mart 2016 13:37

    Belediyenin yan firmasında çalışıyoduk sözleşmeli memur yaptılar tazminatımızı da almadan üstelik. E şimdi taşeron direk kadro alacak bize kadro yok :)