E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKakao fiyatları 46 yılın zirvesi---

Kakao fiyatları 46 yılın zirvesi

Kakao fiyatları 46 yılın zirvesi
25 Ağustos 2023 - 14:37 borsagundem.com

Londra'da kakao fiyatları temmuz 1977'den bu yana ilk kez 2.700 sterlinin üzerine çıkarak 46 yılın rekorunu kırdı

Fildişi Sahili’nin satışlarını gelecek yıl için düşürmesi ve Gana’da da kakao üretiminin azalacağı endişesi fiyatları 12 yılın en yükseğine yakın bir bölgede tutan temel gelişmeler. Genel olarak dünyada kakao üretimi ve tedariğinde sıkıntılar yaşanıyor.

Kakao fiyatları Londra'da son 46 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Temmuz sonunda Londra'da fiyatlar Temmuz 1977'den bu yana ilk kez 2.700 sterlinin üzerine çıktı.

2023 Ağustos ayının başında New York kakao vadeli fiyatları, gelecekteki kakao tedarikinin daha düşük olacağı beklentisi ve bu sebeple alım baskılarının artması sebebiyle son 12 yılın en yüksek fiyatına yükselmişti.

Kakao çiftçileri enflasyonist baskılarla karşı karşıya

Batı Afrika, ekvatoral iklimin kakao mahsullerini desteklemesi nedeniyle dünyanın önde gelen kakao üretim bölgesi. Fildişi Sahili üretimde başı çekerken, Gana ikinci lider üretici ülke konumunda. Endonezya üçüncü sırada yer alırken, Nijerya ve Kamerun dördüncü ve beşinci sırada yer alarak Afrika'nın kakao üretimindeki hakimiyetini tamamlıyor.

Tedarik zinciri sorunları ve yükselen enflasyon, 2020 yılındaki dünya çapındaki pandemiden bu yana küresel bir sorun haline geldi. Son on yılların en yüksek enflasyonu çıktı maliyetlerinin yükselmesine neden olarak fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturdu.

Kakao fiyatı 46 yılın zirvesinde

 

Dünyanın en büyük kakao üreticisi ihracatı durdurdu

 

Emtialar ayrışıyor, kahve ve kakao ters yöne gidiyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)