E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKahve fiyatlarında rekor!---

Kahve fiyatlarında rekor!

Kahve fiyatlarında rekor!
03 Nisan 2024 - 15:20 borsagundem.com

Robusta kahve fiyatları, ton başına 3.739 dolara yükselerek rekor kırdı. Bu seviyeler en son 2008 yılında görülmüştü.

Robusta kahve vadeli işlemlerinde fiyatlar, Vietnam'daki arz sıkıntısı nedeniyle en az 16 yılın zirvesine ulaştı. Londra kakao fiyatı ise dün yeni bir rekor kırdıktan sonra bugün dengeli seyrediyor.

CE borsa platformunda mayıs vadeli Robusta kahve işlemleri %2,1 artışla 3.739 dolar/tona yükseldi. Rekor seviye olarak ise 2008'den beri geçerli olan mevcut sözleşme şeklinin başlangıcından bu yana görülen en yüksek fiyat olan 3.750 dolar kaydedildi.

Vietnam'da çiftçilerin ve yerel tüccarların satışlarında bir miktar artış yaşansa da, arz sıkıntısı çeken ihracatçılar ve ticaret şirketlerinin talebini karşılamaya yetmiyor.

Mayıs vadeli Arabica kahve işlemleri ise %1,7 yükselişle pound başına 2.0115 dolara ulaştı. Daha önce aralık ortasından bu yana görülen en yüksek seviye olan 2.0155 dolarlık fiyat görülmüştü.

Londra vadeli işlemler piyasasında temmuz teslim kakao fiyatı, dün kırılan 8.050 poundluk rekorun ardından %0,5 düşüşle ton başına 7.856 pounda geriledi.

Kahve kıtlığı kapıda!

 

Kahve üretim tahminleri düştü

 

Kakao fiyatında yükseliş sürüyor

 

Kakao fiyatları 10 bin doların üzerini gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)