E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabine'den sürpriz karar: Bakanlığın adı değişti---

Kabine'den sürpriz karar: Bakanlığın adı değişti

Kabine'den sürpriz karar: Bakanlığın adı değişti
11 Ekim 2021 - 20:38 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişiyor

Kabine toplantısından sürpriz bir karar çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişiyor. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı'na dönüştürülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen ve yaklaşık 3 saat süren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BAKANLIĞIN İSMİ DEĞİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın isminin değiştirildiğini açıklayan Erdoğan, "İklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeyi kararlaştığımız yeni yapısal düzenlemelerin müjdesini milletimizle paylaşmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz." şeklinde konuştu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAŞKANLIĞI KURULUYOR

İklim değişikliğiyle ilgili somut adımlar atılacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu bakanlığımıza bağlı olarak İklim Değişikliği Başkanlığı kuruyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünü Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ADI DEĞİŞTİRİLECEK

Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı haline dönüştürüyoruz. Böylece ülkemizin göç konusunda kapsamlı, etkin, hızlı hareket edebilmesi sağlayacak kurumsal kapasiteyi ulaşmayı hedefliyoruz. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. 

Erdoğan'dan Suriye'ye 'operasyon' sinyali

 

Şentop: Enerji kaynakları milli beka sorunu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali12 Ekim 2021 08:17

    Başkanlığın adıda değişsin. Bakkalcılık soğancılık ve muhtarcılıkla dolar yükseltme başkanlığı

  • Tabi12 Ekim 2021 08:15

    Vay be süper olmus

  • Berber Bekri 12 Ekim 2021 07:54

    Süper oldu iklim müsteşarı iklim daire başkanı genel müdürü müdürü müdürün müdürü onun müdürü müdür yardımcısı müdür yardımcısının yardımcısı gibi makamlar arabalar odalar mefruşatül-ü itibar-ül derken bunu duyan dolar 10 lirayı geçer 1 0cak 2022 demiştim 13 Kasım 2011 de Dolar 10 lirayı geçer YTD....Bu kafayla Haydi Türkiye ileri...

  • azmi11 Ekim 2021 22:56

    Üç tarafımız deniz. Denizcilik Bakanlığı kursaydınız...

  • Berber Bekri 12 Ekim 2021 08:00

    Tövbe de katrilmilyarmilyona mal olur bakanlık teşkilatı Tövbe de duyan olmadan sil yorumu açarlarsa yandık...deniz görmemiş adamları doldururlar ilk icraatları denize bikiniyle girilmez haşama ile girilmeli zira balık ölümleri ve musilaj ondan oluyor denizlerimizin bereketini kaçırıyorlar gibi gibi şeyler olur

  • Hehe11 Ekim 2021 22:49

    Ooo her gecen gun yeni yeni seviler aciliyor yaaa ne buyuyozzz beee