E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJP Morgan'dan uyarı: Bitcoin için işler zorlu gözüküyor---

JP Morgan'dan uyarı: Bitcoin için işler zorlu gözüküyor

JP Morgan'dan uyarı: Bitcoin için işler zorlu gözüküyor
28 Haziran 2021 - 15:04 borsagundem.com

Bitcoin'in hafta sonunu 30-34 bin dolar bandında geçirmesi, JPMorgan stratejistlerine göre kısa vadeli belirsizliğin sürdüğünü ve kripto para piyasasının hala yeterince sağlıklı olmadığını gösteriyor.

Bitcoin'in (BTC) hafta sonunu 30-34 bin dolar bandında geçirmesi, JPMorgan stratejistlerine göre kısa vadeli belirsizliğin sürdüğünü ve kripto para piyasasının hala yeterince sağlıklı olmadığını gösteriyor.

JPMorgan Chase ekibi, cuma günü paylaştıkları bildiride Bitcoin için işlerin kısa vadede hala zorlu gözüktüğünü belirtti. Zincir üstü verileri kullanan JPMorgan stratejistleri, alış değeri piyasa değerinin fazla olan çok sayıda pozisyon olduğunu ve bunların piyasadan temizlenmesi gerektiğini ileri sürdü.

JPMorgan, Bitcoin vadeli işlem piyasasının istikrarının ve madencilerin Çin'den taşınması nedeniyle üretim maliyetinin artmasının olumlu faktörler olduğunu düşünüyor. Bitcoin'in üretim maliyeti, bazı analizlere göre fiyat ile tarihsel olarak bağlantılı durumda. Yani madencilik masraflarının artması, Bitcoin fiyatına da olumlu bir etkide bulunabilir.

Bildiride kripto piyasasının iyileşme sürecinin başında olduğu, fakat hala tam anlamıyla sağlıklı durumda olmadığı belirtildi.

JPMorgan'ın bildirisinden sonra Bitcoin, kritik destek seviyesi oaln 30 bin dolardan sekme yaşadı. 30.070 dolara kadar gerileyen Bitcoin, hafta sonu 33.455 dolara yükseldi, pazartesi gününe ise 35 bin dolara yakın başladı.

Hafta sonunun en iyi haberlerinden biri, Meksina'nın en zengin üçüncü kişi olan Ricardo Salinas Pliego'dan geldi. Milyarder iş adamı, kendi bankasının Bitcoin kabul edebilmesi için hazırlıklara başladığını açıkladı.

Petrolde 100 dolar beklentisi artıyor

İsveç’te başbakan istifa etti

Borsa İstanbul'da negatif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)