E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriJohnson & Johnson'dan kalp cihazı adımı---

Johnson & Johnson'dan kalp cihazı adımı

Johnson & Johnson'dan kalp cihazı adımı
05 Nisan 2024 - 18:46 borsagundem.com

ABD merkezli ilaç ve tıbbi teknoloji şirketi Johnson & Johnson, kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan tıbbi cihaz portföyünü genişletmek üzere Shockwave Medical'i satın alacak.

Johnson & Johnson, kalp cihazı portföyünü genişletme kararı aldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Shockwave'in tüm tedavüldeki hisselerini nakit olarak hisse başına 335 dolar karşılığında satın almak üzere anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Bunun yaklaşık 13,1 milyar dolarlık bir işleme karşılık geldiğine işaret edilen açıklamada, işlemin her iki şirketin yönetim kurullarınca onaylandığı aktarıldı.

Açıklamada, Shockwave'in satın alınmasının Johnson & Johnson'ın kalp hastalıklarının tedavisine yönelik konumunu daha da güçlendireceği ve bu alandaki tıbbi cihaz portföyünü genişleteceği vurgulandı.

BİRLEŞME GERÇEKLEŞECEK

Anlaşmanın şartlarına göre, satın almanın Johnson & Johnson'ın yan kuruluşuyla Shockwave'in birleşmesi yoluyla gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, işlemin tamamlanmasının ardından Shockwave'in, Johnson & Johnson MedTech bünyesinde bir iş birimi olarak faaliyet göstereceği kaydedildi.

Açıklamada, işlemin düzenleyici ve hissedar onaylarının alınmasına bağlı olarak 2024'ün ortalarında tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Johnson&Johnson'dan 2 milyar dolarlık satın alma

 

Johnson & Johnson, ABD'ye dava açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)