E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJim Bianco: Nakit artık çöp değil---

Jim Bianco: Nakit artık çöp değil

Jim Bianco: Nakit artık çöp değil
23 Şubat 2023 - 16:21 borsagundem.com

Son yirmi yıldır piyasalara hakim olan nakit varlıkların değersiz olduğu anlayışı FED’in faiz artışlarıyla birlikte değişti. Ünlü borsa uzmanı risksiz %5 ila %6 oranındaki getiri fırsatının yatırımcılar için ciddi bir seçenek olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de geleneksel tasarruf mevduatları hisse senetlerinden daha yüksek getiri sağlıyor. Wall Street’in ünlü isimlerinden Jim Bianco Amerikalılara piyasaların kazananının yıllar sonra ilk kez yerel bankaları olabileceğini söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yükselen faiz oranları ABD’li yatırımcılara gelir elde etmeleri için daha güvenli yollar açtı. Bununla birlikte kârı olmayan ancak yüksek büyüme beklentisi taşıyan teknoloji hisseleri gibi hisse senetlerine olan talepse yüksek enflasyonla birlikte düşüş gösteriyor.

CNBC’nin haberine göre Bianco Research’ün Başkanı Jim Bianco konuyla ilgili açıklamasında, “Nakit para artık çöp değil. Yirmi yıl öncesine dair popüler deyiş artık geçerliliğini yitirdi. Nakit para aslına bakılırsa bir alternatif olarak görülebilir. 2010’lar boyunca sadece bir zaman kaybıydı. Artık durum böyle değil” ifadelerine yer verdi.

Bianco %5’in üzerinde getiri sağlayan 6 aylık ABD Hazinesi tahvillerini örnek olarak gösterdi. Borsa uzmanı bu oranın yakında %6’yı görebileceğine inanıyor.

Para Wall Street borsalarından çekilecek

ABD Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz oranlarına işaret eden Bianco tahvil varlıklarının cazip bir yatırım potansiyeli sağladığına dikkat çekti. Borsa uzmanı, “Borsanın uzun vadeli getirisinin üçte ikisini hiçbir riske girmeden alacaksınız. Bu borsa için ağır rekabet sağlayacaktır. Söz konusu durum paranın borsadan çekilmene sebep olabilir” açıklamasında bulundu.

Bianco’nun açıklamaları FED tutanaklarının açıklanması sonrasında geldi. Tutanaklarda ‘devam eden’ faiz artışlarının enflasyonu düşürmek için gerekli olduğu belirtiliyordu.

Tutanakların ardından dakikalar sonra Dow Jones ve S&P 500 endeksleri düşüşe geçti. S&P 500 Endeksi son dört gündür üst üste düşüyor. Dow Jones Endeksi’nin yıllık performansı ise negatife döndü.

Bianco, “Yatırımcılar %5 veya %6'lık getirilerin hakim olduğu bir dünyada yaşadığımız fikrini düşünmeye başlamak zorunda kalacaklar” dedi. Borsa uzmanı ABD enflasyonunun önümüzdeki anlamda ciddi bir geri dönüş gerçekleştirmesi ihtimalinin düşük olduğunu öngörüyor.

Borsa uzmanı, “Birçok insan FED’in sadece bir kez ek faiz artırımı yapmayacağını, birden fazla kez ek faiz artışı gerçekleştireceğini düşünmeye başlıyor. Bu yüzden borsanın gelişmelere uyandığını görmeye başladığımızı düşünüyorum” dedi.

FED tutanakları güncelliğini kaybetti

 

Piyasalar sarsıntıda. Yeni döngünün kazananı kim olacak?

 

Küresel borsalarda ‘yumuşak iniş’ ihtimali kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)