E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da sanayi üretimi geriledi---

Japonya'da sanayi üretimi geriledi

Japonya'da sanayi üretimi geriledi
29 Haziran 2015 - 06:40 borsagundem.com

Japonya’nın sanayi üretimi Mayıs ayında beklentilerin üzerinde düşüş göstererek ekonomik toparlanmayı baltaladı

Japonya’nın sanayi üretimi, nakliye ekipmanları ve otomobil üretiminin yavaşlaması ile Mayıs ayında ekonomist tahminlerinin üzerinde düşüş gösterdi. Dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde toparlanma olumsuz etkilendi.

Ticaret Bakanlığı’nın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre üretim Nisan ayından yüzde 2.2 geriledi. Nisan ayında yüzde 1.2 yükseliş görülmüştü. Ekonomistler yüzde 0.8’lik bir düşüş öngörüyorlardı. Perakende satışlar bir önceki aya göre yüzde 1.7 yükseliş göstererek beklentileri aştı.

Geçen yılki resesyondan gösterilen toparlanma, ivme kaybedildiğine yönelik işaretler veriyor. Öte yandan küresel belirsizlik, Çin’de yavaşlama ve Yunanistan’daki finansal çalkantı ile artıyor. JPMorgan Chase & Co., Japonya için ikinci çeyrek büyüme tahminini geçtiğimiz hafta düşürdü. Kurum, beklentilerde zayıf gelen tüketici harcamaları ve durgun ticaret verilerinin söz konusu kararında etkili olduğunu belirtti ve Japonya ekonomisinin durma noktasına geleceği değerlendirmesi yaptı.

Meiji Yasuda Life Insurance Co. ekonomistlerinden Yuichi Kodama, “Japonya’nın ekonomik büyümesi ikinci çeyrekte kayda değer bir biçimde yavaşlayarak zayıf ihracat ve üretimi yansıtabilir. İhracattaki zayıflık ve yurtiçi piyasada durağan otomobil satışları Mayıs ayı üretim verisine yansıdı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)