E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya ve Finlandiya'dan "Hint-Pasifik" için iş birliği---

Japonya ve Finlandiya'dan "Hint-Pasifik" için iş birliği

Japonya ve Finlandiya'dan Hint-Pasifik için iş birliği
12 Mayıs 2022 - 09:51 borsagundem.com

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Tokyo'da Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile görüştü. Başbakanlar, "dünyanın nükleer silahlardan arındırılması" konusunda iş birliği yapma kararı aldı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarına işaret ederek "Serbest ve Açık Hint-Pasifik" vizyonunun oluşturulması için Finlandiya ile iş birliğini derinleştireceklerini açıkladı.

Ortak basın toplantısında, Kişida, "Avrupa ve Hint-Pasifik bölgesinin güvenliğini ayrılmaz olarak görüyoruz" derken, "statükonun güç kullanılarak değiştirilmesi teşebbüslerine" karşı çıktıklarını belirttti.

Marin: Rusya'nın sivillere acımasızlıkları sürüyor

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Rusya'nın uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nı ihlal ettiğini ifade ederek, "Sivillere acımasızlıkları sürüyor. Hiçbir ülke bunu kabul edemez, BM Güvenlik Konseyi üyesi de olsa" ifadelerini kullandı. Veto yetkisinin "istismar edildiği" eleştirilerini dikkate alan Marin, Güvenlik Konseyine yönelik "genel hayal kırıklığı" oluştuğunu kaydederek "daha şeffaf, etkili olması için konseyin reforma ihtiyacı olduğunu" bildirdi.

Görüşmede Marin'in, ülkesinin NATO'ya katılımına yönelik planlarını Japon mevkidaşına aktardığı da bildirildi. Finlandiya'nın, Rusya ile yaklaşık 1300 kilometre sınırı var.

İsveç ve Finlandiya'ya ABD'den güvenlik garantisi

Finlandiya için kritik tarih 12 Mayıs

Japonya ve AB'den Hint-Pasifik bölgesinde kapsamlı iş birliği

Hint-Pasifik'te 720 milyon dolarlık savunma anlaşması

Japonya'dan Rus petrolüne ambargo kararı

Japonya'da ABD güçlerine yönelik bütçe artırıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)