E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarJaponya hisseleri dalgalı seyrediyor---

Japonya hisseleri dalgalı seyrediyor

Japonya hisseleri dalgalı seyrediyor
24 Haziran 2013 - 09:18 borsagundem.com

Japonya hisse senetleri, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Japonya hisse senetleri, finans hisselerindeki sıçramanın makina şirketlerinin hisselerine gelen satışlarla dengelenmesi sonucu, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. İhracatçı hisseleri, yenin dolar karşısında altıncı günde de düşmesine karşın, kazançlarını geri verdi.
Tüketici kredileri sağlayan bankalar, Acom XCo.'nun hisse bölünmesi açıklamasının ardından yüzde 3.4 yükselmesi ile birlikte, Topix endeksi'ndeki 33 sanayi grubu arasında en hızlı yükselişi gösteren grup oldu. Makina ve petrol ve doğalgaz şirketleri ise en hızlı düşüşü gösteren gruplardı. Klima üreticisi Daikin Industries Ltd., Goldman Sachs Group Inc.'nin Asya'nın en büyük ekonomisi Çin için büyüme tahminini düşürmesinin ardından, Çin ile ilgili Hisse senetlerine gelen satışlara öncülük etti. Elektronik eşya ihracatçısı Panasonic Corp. yüzde 1.2 düştü.
Topix Endeksi, erken saatlerde yüzde 1.2 kadar yükseldikten sonra, yüzde 0.5 düşerek, Tokyo saati ile 14:21'de 1,094.07 puana indi. İşlem hacmi son 30 günün ortalamasının yüzde 48 altındaydı. Nikkei 225 endeksi yüzde 0.6 düşerek 13,150.35 puana indi. Japonya'da Liberal Demokrat Parti (LDP) liderliğindeki koalisyon, Tokyo'da haftasonunda yapılan seçimleri kazandı ve bu sonuç, koalisyonun Temmuz ayındaki genel seçimleri kazanacağı yolundaki iyimserliği artırdı.
Tokyo'da Toyo Securities Co. stratejisti Hiroaki Hiwada, "Yatırımcılar zayıf yene ve LDP'nins eçimi kazanmasına olumlu bakıyorlar," dedi ve "Ancak ABD'nin parasal genişlemeyi yavaşlatmasnının piyasa üzerinde nasıl bir etkisinin olacağı halen belirsiz, bu nedenle, güçlü alım emirlerinin gelme ihtimali düşük. Piyasa muhtemelen bir süre bant seyri gösterecek" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)