E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJackson Hole piyasayı nasıl etkiler---

Jackson Hole piyasayı nasıl etkiler

Jackson Hole piyasayı nasıl etkiler
25 Ağustos 2017 - 11:46 borsagundem.com

Piyasa oyuncuları Jackson Hole konferansından çıkabilecek mesajlara odaklandı

Piyasalar ABD'de düzenlenen Jackson Hole toplantısına odaklandı. Akşam saatlerinde konuşma yapacak olan Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artışları ve Avrupa MB Başkanı Mario Draghi'nin parasal genişlemenin akıbeti hakkında mesaj verip vermeyeceği tartışılıyor.

Uzmanlar, olası açıklamaların piyasalar üzerinde nasıl etkisi olabileceği sorusuna da yanıt arıyor.

"DOLAR GÜÇLENEBİLİR"

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan Bloomberg HT'ye Yellen'in konuşmasından önemli bir mesaj beklentisi olmadığını belirtti. Doğan"Yellen'ın öneğin Eylül'de bilanço küçültülmesinin başlayacağını tekrarlaması veya yıl sonuna kadar faiz artış seçeneğinin masada olduğuna dair bir ifade dolara ekstra güç katabilir" diye konuştu.

Draghi'nin de çok fazla mesaj vermeyeceğini belirten Doğan "Çarşamba günü yaptığı açıklamalardan çok fazla mesaj vermeyeceğini gördük. Bugün de hiçbirşey söylemezse euro pozitif fiyatlama görebiliriz." yorumunu yaptı.

"İKİ SORUYA CEVAP ARANACAK"

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte ise paylaştığı notta Jackson Hole'da dünya piyasalarının 2 ana soruya yanıt arayacağını belirtiyor; Birincisi; Draghi AMB tutanaklarında görülen ‘’güçlü euro’dan rahatsızız’’ retoriğini tekrarlar mı? İkincisi; Yellen son gelen makro verilerdeki kötüleşmeyi göz ardı edip, hala Aralık faiz artışını masada tutar mı?

Uzman "Bu iki sorudan birinin cevabı ‘’evet’’ olursa, Dolar endeksi (DXY) kısa vade aşağı trend’i değiştirebilecek güce sahip olur. Euro/Dolar 'ın bu durumda 1.1671 ve 50-günlük ağırlıklı ortalama 1.1575 desteklerini aşağı kırmasını ve Dolar/TL 'nin 50-günlük ağırlıklı ortalama 3.5363 test etmesini bekleriz." değerlendirmesini yaptı.

Yellen'ın Türkiye saatiyle 17:00'de, Draghi'nin ise 22:00'de konuşması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)