E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmirliye kötü haber---

İzmirliye kötü haber

İzmirliye kötü haber
12 Eylül 2013 - 12:23 borsagundem.com

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma ortalama yüzde 13 zam yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı ikinci olağan meclis toplantısını yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı toplantıyı, Meclis Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetti.
ULAŞIMA YÜZDE 13 ZAM
Toplantıda ulaşıma ortalama yüzde 13 oranında zam kararı alındı. Otobüs, metro, raylı sistem ve deniz ulaşımında uygulanacak yeni tarife, önümüzdeki haftadan itibaren geçerli olacak. Buna göre öğrenci binişleri 1 TL'den 1,10 TL'ye, öğretmen 1,15 TL'den 1,40 TL'ye, tam bilet ise 1,85 TL'den 2 TL'ye yükseltildi. Tam bilete yüzde 8, öğrenciye yüzde 10, öğretmene yüzde 21, ortalama ise yüzde 13 zam yapılmış oldu.
AK PARTİLİLER KARARA KARŞI ÇIKTI
Ulaşım zammı sebebiyle mecliste CHP ile AK Parti grupları tartışma yaşandı. AK Partililer, zam kararına karşı çıktı. Grup Başkan Vekili Çakar, "Yeni tarifelere baktığımızda bazı kalemlerde yüzde 15'ten başlayan ve yüzde 30'a kadar varan oranlarda zam kararı var. Niye böyle bir ayrıcalıklı zam yapıldı, anlamıyoruz. Havalimanı biletlerine yüzde 40'a yakın oranda zam geldi. Aşırı zam kararını kabul etmiyoruz. Yine gece biniş olan 'Baykuş' binişlerde yüzde yüzde 35-40'a kadar oran çıkıyor. Zam kararına karşıyız" şeklinde konuştu.
KABUL EDEMEYİZ
CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise ESHOT'un ucuz taşımacılık yaptığını iddia ederek, "ESHOT, Türkiye'nin en ucuz kurumudur. Zaten rutin zam oranı var. Aktarmalarda artan oran var. O yüzden böyle bir yöntem kullanıldı. Bir kişi İzmir'de 90 dakika içerisinde altı kez bindiğinde, birincisinden sonrasına para ödemiyor. İzmir'de bir bilet için para öderken bu oran İstanbul'da farklılık teşkil ediyor. İstanbul'da oran 6–7 TL'ye kadar çıkıyor" dedi.
Bunun üzerine tekrar söz alan Çakar, "Bizi başka illerle kıyaslamanın İzmir'e faydası yok. Zam yapıldı mı yapılmadı mı buna bakın. Bunu bize anlatın. Biz İzmirliyi taşıyoruz, İstanbulluyu değil. Para İzmir'in cebinden çıkacaktır. Bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)