E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzinsiz gösterilere müdahale... Onlarca gözaltı---

İzinsiz gösterilere müdahale... Onlarca gözaltı

İzinsiz gösterilere müdahale... Onlarca gözaltı
16 Şubat 2016 - 01:45 borsagundem.com

Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere bir çok kentte Öcayah'ın Türkiye'ye getirilmesi bahanesiyle düzenlenen gösterilerde 17 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da Esenyurt, Sultangazi, Küçükçekmece ve Beyoğlu'nda, ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplar, polis tarafından dağılmaları yönünde uyarıldı. 

Uyarıların dikkate alınmaması üzerine, polis ekipleri, gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçarak polise taş, havai fişek ve şişe atan gruplarla polis arasında bir süre kovalamaca yaşandı.

İzinsiz gösterilere katılan 10 kişiyi gözaltına alan polis, 3 basınç etkili patlayıcı, 118 molotofkokteyli, 3 çakmak gazı tüpü, 6 eldiven ve 1 kar maskesi ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü.

İzmir 

Öte yandan, İzmir'in Bornova, Bayraklı, Buca, Karabağlar ve Menemen'de izinsiz gösteri düzenledi.

Polis ekipleri, slogan atan, terör örgütü elebaşının posterini açan ve havai fişek atan gruplara dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarıları dikkate almayan göstericiler, güvenlik güçlerine havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldırdı. Polisin müdahale ettiği gruptakilerden 7'si gözaltına alındı. 

Olay yerlerinde yapılan incelemelerde el yapımı patlayıcılar ve havai fişekler bulundu.

ANTALYA'DA OLAYLI GÖSTERİ

Antalya'da da Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis ekipleri müdahalede bulundu.

Antalya HDP İl binası önünde toplanan grup, "15 şubat komplosu devam ediyor" yazılı pankart ve terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterlerini taşıyarak yürüyüşe geçti. Taşıdıkları posterleri indirmeleri yönünde uyarılan grup, yapılan ikazları dikkate almaması üzerini polis ekiplerince biber gazıyla müdahale edildi. Yapılan müdahalenin ardından dağılan gruptaki bazı kişiler gözaltına alındı. 

DİYARBAKIR'DA BİR ÇOCUK YARALANDI

Diyarbakır'ın Bağlar'da gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında ise 5 Nisan Mahallesi'ndeki evlerinin balkonunda bulunan C.Ç. (10) adlı kız çocuğunun nereden ve kim tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunun kulağına isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Yakınları tarafından Bağlar'daki bir özel hastaneye kaldırılan çocuğun tedavi altına alındığı belirtildi. Polis, olaya ilişkin araştırma başlattı. 

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü bahanesiyle Bağlar'da izinsiz gösteri düzenleyen ve ikazlara rağmen yürüyüşe geçen gruptaki bazı kişiler, polise el yapımı patlayıcı, havai fişek ve taşlarla saldırmıştı. Grup, polisin tazyikli suyla müdahalesinin ardından dağılmıştı. 

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI

Hakkari'de, Abdullah Öcalan'ın Türkiye’ye getirilişinin 17. yıldönümü bahanesiyle bir grup polisle çatıştı. Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 17. yıldönümünü Hakkari’de protesto eden yüzü maskeli bir grup, polisle çatıştı. Kıran, Berçelan ve Keklikpınar mahallelerinde toplanan bir grup, havai fişek, ses bombası ve silahlarla polisle çatıştı. Polis ise gruba gaz bombası ile anında müdahale etti. 

MERSİN

Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen izinsiz gösterilerde bir tır ile otomobil molotofkokteyli atılarak yakıldı.

Alına bilgiye göre, ömür boyu hapse mahkum edilen terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümünü bahane eden terör örgütü PKK sempatizanları, Gazipaşa ve Fahrettin Paşa başta olmak üzere çeşitli mahallelerde izinsiz gösteri düzenledi.

Gösteriler sırasında D-400 karayolunda bir tırı, Fahrettin Paşa hemzemin geçidi yakınlarında ise bir otomobili durduran eylemciler her iki aracı da şoförlerini indirdikten sonra molotofkokteyli atarak yaktı. Olayda iki araç da kullanılamaz hale geldi.

Bu arada, merkez Akdeniz ilçesinde de izinsiz gösteri düzenleyip yolu trafiğe kapan gruplar, polis ekiplerine molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı attı. 

Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)