E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti'nin TRT önergesi reddedildi---

İYİ Parti'nin TRT önergesi reddedildi

İYİ Parti'nin TRT önergesi reddedildi
02 Temmuz 2019 - 20:52 borsagundem.com

Osman Öcalan'ın TRT ekranlarına çıkarılması sonrası İYİ Parti tarafından TBMM'ye verilen araştırma önergesi reddedildi

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye röportaj vermesi sonrası İYİ Parti tarafından TRT'nin yayın politikasının araştırılmasına ilişkin TBMM Başkanlığı'na verilen araştırma önergesi, AKP ve MHP'nin ret, HDP'nin çekimser oylarıyla reddedildi.

23 Haziran seçimlerinden önce Abdullah Öcalan'ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan, TRT Kürdi kanalı için bir röportaj vermişti. Röportajın yayınlanması sonrasında TRT eleştirilerin hedefi olmuş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin "Kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum" demişti.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun verdiği önergede, "Bir devlet kurumu olan TRT'nin Anayasaya ve yasalara aykırı olarak bir terör örgütü propagandasının bilerek ve kasten bir talimatla mı, yoksa ihmal sonucu mu olduğunun araştırılarak sorumluların bulunması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi için Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz" denildi. Önerge AKP ve MHP'nin ret, HDP'nin çekimser oylarıyla reddedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alkan ulukan02 Temmuz 2019 22:17

    sımdı bu ınsan musveddesıne kufur etsem basım kesın belaya gırer o herıf guneyde bı yerde tatıl yaparken bızı ıcerı tıkarlar. tıpkı baska bır katılın yalan yanlıs ıfadesı ıle genkur bsk nına yaptıkları gıbı. baska bır ulkede hukumet duser. bızde ne bır ıstıfa ne bır gorevden alma ne bır sorusturma. ıcıslerı bakanı bu konuda bır acıklama yaptımı??? yapabıldımı??? bu konuda konusmayacasa hıc konusmasın.

  • alkan ulukan02 Temmuz 2019 22:04

    yunanıstan da bulunan ve turkıyede ısledıgı suclardan da mahkumıyetı bulunan suclulular serbest bırakıldgında,atıp tutan,mangalda kul bırakmayanların suskunlukları bır yana,akp ve mhp nın mehmetcıgın katılını aklama yonunda red oyuna karsılık hdp nın bıle cekımser kalması cok cok dusundurucu. yazıklar olsun!!

  • sSSSS02 Temmuz 2019 21:44

    Vay vay vay.bugünleride gördük hdp çekimser,mhp ret.vay anasını...

  • Nihat02 Temmuz 2019 21:35

    Maalesef çevresindeki bazı tipler Reis e yardım etmiyor zarar veriyor.   Adnan Menderes Zamanında da böyleydi şimdi de böyle!  Sureti Haktan gözüken münafıkları temizlemedikçe Ak parti rahat nefes alamayacak tabi vatandaş ve Türkiye de!  MHP nin yaptığını Ak parti  de yapmalı.