E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti: Tarafsız cumhurbaşkanlığı makamına ihtiyaç var---

İYİ Parti: Tarafsız cumhurbaşkanlığı makamına ihtiyaç var

İYİ Parti: Tarafsız cumhurbaşkanlığı makamına ihtiyaç var
03 Temmuz 2019 - 16:35 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Türkiye'nin tarafsız, objektif ve halkın tamamını kucaklayacak cumhurbaşkanlığı makamına ihtiyacı var" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Türkiye'nin tarafsız, objektif ve halkın tamamını kucaklayacak cumhurbaşkanlığı makamına ihtiyacı vardır. Kayıplarımızın telafisi, ancak partili cumhurbaşkanlığının terk edilerek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesiyle mümkün olacak" dedi. 

İYİ Parti Genel Sekreteri Paçacı, partisinin Başkanlık Divanı Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yaptı. Paçacı, AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, toplumun tamamını kucaklayamadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 31 Mart yerel seçimi öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i tehdit ettiğini savunan Paçacı, "Bu sözlerden neyi kastettiği birkaç gün öncesinde ortaya çıkmıştır. Sayın genel başkanımız hakkında 3 yıl önce başlatılmış, iktidarın talimatıyla devam ettirilmiş, hukuki olmaktan öte siyasi olduğu aşikar, FETÖ soruşturma dosyası sümen altından çıkarılıp, yeniden servis edilmiştir. AK Parti, anlaşılmaktadır ki, sandıkta ve meydanlarda çözemediği, mutlak iktidarını sarsan, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirler başta olmak üzere belediyeleri kaybetmesine sebep olan ve AK Parti'yi küçük ortağına mecbur ve mahkum haline getiren Meral Akşener ve İYİ Parti travmasını AK Parti yargısıyla çözmeye çalışmaktadır. Milletimiz, yargıda sahnelenen bu 'Ali-Cengiz oyunu'ndan dolayı şaşkın ve öfkelidir" diye konuştu. 

İYİ Parti'li Paçacı, cumhurbaşkanlığı makamının, milli birlik ile beraberliği ve milletin tamamını temsil etiğini, ülkede herhangi bir problem çıktığında, Cumhurbaşkanı'nın parti liderlerini toplayıp, objektif olarak problemin çözümünü sağladığını kaydetti. Paçacı, şunları söyledi:

Türkiye'nin tarafsız, objektif ve halkın tamamını kucaklayacak bir cumhurbaşkanlığı makamına ihtiyacı vardır. Bugün itibarıyla mevcut sistem işlememekte, bu nakıs ve sakatlanmış siyasal yapı kuvvetler ayrılığını, hukuku yok etmekte ve çoğulcu demokrasiyi zaafa uğratmaktadır. Anayasamıza göre, Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Yargıya olan güven neredeyse sıfırlanmış, ekonomide kriz derinleşmiştir. Bu kayıplarımızın telafisi, ancak partili cumhurbaşkanlığının terk edilerek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme bir an önce dönülmesiyle mümkün olacaktır.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferhat04 Temmuz 2019 08:46

    Şimdiye kadar tarafsız cumhurbaşkanı oldu mu acaba? tamamen ütopik.

  • Nihat04 Temmuz 2019 07:27

    İşiniz gücünüz parazitlik.  Partiden bağını koparsa ne ak parti kalır ne de muhafazakarlık!  O zaman meydan sahtekarlara kalır. Bu mu istediğiniz.?  

  • Kaçan Grup03 Temmuz 2019 23:16

    kucaklandığımı hissediyorum

  • emirhan064603 Temmuz 2019 19:37

    ancak faşistler, komünistler, sosyalist geçinenler, halkın tamamını kucaklamaz. bizleri ve tüm halkımızı kucaklayan bir reisimiz var zaten sen kucaklanmak istemiyorsan vatan hainlerinin yaptıkları gibi başkalarının kucağına gidebilirsin bizler kucaklanıyoruz. kucağa alınmaktan hoşlanmadığımız için kurulu bu düzenin devamını istemekteyiz sen istediğine gidebilirsin

  • mzd03 Temmuz 2019 19:35

    niyeki-bizmki taraf mı tutuyo-niyeki ben anlamadı-tarafsız diye biliyom.

  • abdullah 5303 Temmuz 2019 19:24

    türkiyede herşey milli olmaya doğru gittikçe milli olmayanların bağırtıları bir anırtı olarak çıkmakta. yetiştirilip bir yerlere sokulan eşek arıları temizlenirken bağırtılar hainlikler artmakta ve insanları isyana sürüklemeye çalışmalar anlaşılmaktadır. Babacan gösterilenler Albayraktan üstünmüş gibi gösterilmekte milli olan başarılı olamaz zannı insanımıza aşılanmaktadır. partilisinide partisizini de seven insanı insan olarak gören bir reisimiz var   hiç kimse kendine başka yol aramaya kalkmasın yeter artık koalisyonlardan uşak zihniyetlilerden çektiğimiz.

  • RİZE li mulivbjk03 Temmuz 2019 22:22

    sen millet bahçesinden hiç çıkma...lay la lala lala