E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtiraf gibi açıklama: ABD F-35'lerinde motor sıkıntısı!---

İtiraf gibi açıklama: ABD F-35'lerinde motor sıkıntısı!

İtiraf gibi açıklama: ABD F-35'lerinde motor sıkıntısı!
13 Şubat 2021 - 23:29 borsagundem.com

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, onarım sürelerinin uzun sürmesi nedeniyle yaşanan motor sıkıntısı yüzünden F-35 savaş jetlerinin daha az hava gösterisine katılması kararı aldı.

Bloomberg'te yer alan haberde, Pentagon'un 398 milyar dolarlık beşinci nesil F-35 savaş uçağı programının "Pratt & Whitney" tarafından üretilen motor tedarikinde giderek büyüyen bir sorunla karşı karşıya kaldığına dikkati çekildi.

Hava Muhabere Komutanlığının konuşlandırma ve eğitimlerde gerektiğinde F-35 savaş uçaklarının hazırda bulunması için 2021'de hava gösterilerine daha az katılacağı belirtilen haberde, bu yıl F-35'lerin 8 hava gösterisinde yer almayacağı ifade edildi.

Haberde değerlendirmesine yer verilen, ismi açıklanmayan bir savunma yetkilisi, yaşanan sorunu "F-35A model savaş uçaklarının motorlarının hız kesmeden çalışması sonucu ısının türbin kanadı kaplamalarında erken çatlaklara ya da katmanlara neden olduğu ve bu nedenle motorların çıkarılıp tamir edilmesi gerektiği" şeklinde açıkladı.

F-35 Programı biriminin Savunma Bakanlığını en kötü senaryo konusunda bilgilendirdiği kaydedilen haberde, savaş uçaklarının yüzde 20'sinin 2025'e kadar motorsuz kalabileceği bilgisi yer aldı.

Demokratlar, Trump'ın azil yargılamasına tanık çağırmaktan vazgeçti

Çin, DSÖ'ye Kovid bilgilerini vermedi

Hollanda'da Türkiye'deki aşılamaya övgü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karagülle14 Şubat 2021 11:37

    Bize verseylerdi şimdi burda f35 lerin ne kadar işe yaradığı başarıları konuşulurdu.kedi erişemediği ciğere mundar dermiş.

  • Karagülle14 Şubat 2021 18:08

    Hüseyin tamda onu dedim ama kafan bu kadar alıyor.eğer türkiye ye bu uçaklar verilseydi bu uçakların sorunlu olduğuna dair bu haber burada olmazdı.şu an haberi washington posttan mı yazıyor

  • Hüseyin 14 Şubat 2021 14:17

    Okuduğunu anlamayacak kadar küçüksün galiba.Haberi bizim medya veya yandaş medya yapmıyor.Haberi amerikan medyası amerikan hava kuvvetlerinin aldığı karara göre haber yapıyor.Bizim araştırmayan vatandaş da senin gibilerin algı haber ve yorumuna hemen inanıyor. Yazık kendi ülkeni kotulemekten bi vazgecemediniz.....