E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİsviçre frangının euro karşısında gerilemesi bekleniyor---

İsviçre frangının euro karşısında gerilemesi bekleniyor

İsviçre frangının euro karşısında gerilemesi bekleniyor
23 Şubat 2023 - 14:15 borsagundem.com

Commerzbank, İsviçre frangının, euro karşısında hafif şekilde gerileyebileceğini belirtti.

Commerzbank'a göre, ECB faiz artırımlarına devam ederken İsviçre MB'nin (SNB) faiz artırımlarını sona erdirmesi halinde İsviçre frangının euro karşısında değer kaybedebilir. Ancak Commerzbank böyle bir değer kaybının hafif olacağını da öngördü.

Fiyat baskılarının hafiflediği ortamda SNB'nin faiz artırım döngüsünü sona erdirmeye yaklaşmış olabileceğini belirten Commerzbank, ECB'nin ise yılın ortasına kadar faizleri daha güçlü şekilde artırmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Commerzbank analisti You-Na Park-Heger yazdığı yatırımcı notunda, "Bu beklentiler çerçevesinde EURCHF için yukarı yönlü potansiyel görüyoruz, ancak ılımlı bir yükseliş potansiyeli görüyoruz. SNB'nin enflasyon yüksek kalmaya devam ettiği sürece frankta aşırı güçlü bir değer kaybını engellemek istemesi büyük olasılık" ifadelerini kullandı.

EURCHF'nin şu sıralarda 0,9877'den işlem gördüğüne işaret eden Commerzbank, Aralık ayına kadar paritenin 1,03'e yükselmesini bekliyor.

Dolar/TL'de zayıf seyir sürüyor

 

Endeks vadelilerinde yükseliş doları zayıflattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)