E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsviçre 15 bin sağlık çalışanı alacak---

İsviçre 15 bin sağlık çalışanı alacak

İsviçre 15 bin sağlık çalışanı alacak
13 Nisan 2022 - 10:24 borsagundem.com

İsviçre'de bilgisayar uzmanları, doktorlar, mühendis, uzman personelin yanı sıra sağlık sektöründe büyük açık var. Ülkede kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Türkler de Almanya gibi bu ülkeye de belirli şartlarda gidebilecek.

Doktor açığını bir türlü kapatamayan İsviçre, şimdi de yaşlanan nüfus nedeniyle yaşlı bakımında çalışacak hemşire ile hastanelerde görev alacak hemşire, sağlık çalışanları aramaya başladı. İsviçre, başta hemşire olmak üzere sağlık sektörüne 15 bin, otelcilik ve catering sektörü ile diğer alanlara 85 bin işçi arıyor. 

Otelcilik ve catering sektöründe işçi açığı artıyor

Ukrayna'dan gelen göçmenlerin 15 bin kişilik açığı kapatamayacağı belirtildi. Şu anda İsviçre'de toplam 85 bin vasıflı işçi açığı var ve bu rakamın yıl sonunda 365 bine yükselmesi bekleniyor. Otelcilik ve catering sektöründe işçi açığı giderek yükseliyor. Bunun nedeni, bu sektörlerde evden çalışmanın mümkün olmaması, ayrıca corona gibi krizlerde sık sık işsiz kalma riskleri.

İsviçre'de nasıl işe başlanır?

İsviçre, başta sağlık sektörü olmak üzere, kalifiye işçi açığını kapatabilmek için yurt dışından da personel alabiliyor. Bunun için, işçi arayan DynaJobs gibi ya da iş bulma kurumu Adecco gibi yerlere başvurup önce uygun işi bulmak ve kabul almak gerekiyor.

İşverenin daveti ile çalışma vizesi almak için gerekli şartlar ise genelde şu şekilde oluşuyor:

"Belirli bir seviyede dil bilgisi varsa,

İsviçre’de devlet yardımı ya da herhangi bir şekilde sosyal yardıma muhtaç olunmayacağı kanıtlandıysa,

İkamet edilecek bir ev bulunmuşsa"

Sağlık çalışanları 8 Şubat’ta iş bırakacak

Gıda, sağlık, eğitimde KDV düşüyor!

İsviçreli şirketler Türkiye'de yeni yatırımlara hazırlanıyor

AYM'den sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçlarla ilgili karar

Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına 5 müjde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.13 Nisan 2022 23:41

    İSVİÇRE'DE 4 RESMI DİL VAR ÜLKEMİZDEN ORTA SEVİYE ALMANCA FRANSIZCA İNGİLİZCE BİLEN DOKTORLARA KAPILARINI SONUNA KADAR AÇARLAR

  • Berkan13 Nisan 2022 20:49

    Yalanla dolanla iktidar olmak isteyenler sandıkta ayvayı yer Millet herşeyi görüyor

  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 11:58

    En basit vize Hollanda-Finlandiya gibi ülkelerden fölrt arkadaş bulmanız.  ay kadar geçici vize alabilir ve aşkınızı ispat ederseniz yazılar mailer telefon yazışma vb uçakbileti dönüşe kadar alıp ispat ederseniz alırsınız...  geri gelmezsiniz kaçak hollanda köylerinde tarım alanında çaışabilirsiniz. Yakalanana kadar :D köylerde tarım alanında kaçak çalışanlar fazla. Orada köy deyip geçme. Bizdeki köyler köy ama oranın köyleri şehir gibi sanayi köylerde. Kültür farkı var ama :D Finlandiya da saunaları meşhur,ya osmanlkı torunuyum diyerim peştemal dersen olmazzz derler :D karma ortam orası ve malesef naked..,  Sohbet muhabbet sıcak sular içinde boş boş zaman geçirmek kültürü ve kaynaşma ortamları popüler. Ya para bol olunca ekonomi iyi olunca adamlar kafa yoracak vakit geçirecek sosyalleşme arıyor. Ondan kitap ellerinde, 40 saat çalış her istediğini al,, ee vakit geçsin hesabı...

  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 11:53

    Gelmeyin arkadaşlar. Ekmek yok burada ekmek. İnsanlar aç. Yokluk içinde herkes. İşimizi düzeltip Türkiye ye geleceğiz :D fakirlik arttı. Market alışverişe diğer komşu ülkelere gidiliyor. Kriz çok kötü vurdu. Cennet vatan hayali ile sıkıyoruz dişimizi, Düzen burada olmasa,  ertesi gün gelicez  :D 

  • Bir Dost ;)14 Nisan 2022 19:54

    Kınaye sanatımızı da yitirmişiz. Dikkat edin de linç edilmeyin 😄🙈

  • Huseyin yılmaz 14 Nisan 2022 10:59

    Cennet vatana dön gözüm sizin gibi angutlara cok ihtiyac var

  • yorgun savaşçı13 Nisan 2022 10:56

    fakir türkm miletinin vergileriyle okut tayyip gibilerin yüzünden bedava doktor kazansınlar.çok yazık,çok.128 milyarı yedi içtiler tabbi.cahil istiyorlar.bizede nerde pislik var dolduruyorlar.çok üzücü,ülkemzi elden gitti.

  • DOĞRU13 Nisan 2022 17:18

    ben çocuğumu tıpta okutmak için bir ev parası harcadım kimin vergisinden bahsediyorsun,senin vergilerinle her türlü ihtiyacı karşılanıp okutulan  askeri öğrenciler...

  • haydar13 Nisan 2022 13:23

    senin gibi ipe sapa yaramazlar boş boş sallarlar burada