E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'İstisnai gün' doları düşürdü!---

'İstisnai gün' doları düşürdü!

'İstisnai gün' doları düşürdü!
19 Haziran 2013 - 10:15 borsagundem.com

Merkez Bankası bugünü istisnai gün ilan edince dolar bu değere geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün miktar yöntemiyle repo ihalesi açmadı.
TCMB böylelikle bir hafta aranın ardından ikinci kez ek parasal sıkılaştırmaya gitti.
Repo ihalesi açılmamasının ardından dolar/TL paritesi 1,88'in altına gerilerken, gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 6,98'e yükseldi.
TCMB dün Para Politikası Kurulu faiz kararına ilişkin duyuruda, küresel ekonomiye dair belirsizliklerin ve sermaye akımlarındaki oynaklığın sürmesi nedeniyle para politikasında her iki yönde de esnekliğin korunmasının uygun olacağını, bu doğrultuda Merkez Bankası tarafından sağlanan Türk Lirası likiditesinin kompozisyonunda gereken ayarlamalar yapılacağını belirtmişti.
TCMB 11 Haziran'da döviz piyasasındaki aşırı oynaklığın fiyat istikrarı ve finansal istikrar üzerindeki olası etkilerini gidermek amacıyla gerekli görülen günlerde kısa süreli ek parasal sıkılaştırmaya gidileceğini açıklamış ve aynı gün hem miktar yöntemiyle repo ihalesi açmayıp gecelik repo imkanından yüzde 6 faiz ile piyasayı fonlamış hem de 50'şer milyon dolarlık 5 ayrı döviz satım ihalesiyle piyasaya 250 milyon dolar  vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)