E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİşte ham petrolün Rusya'daki çıkarma maliyeti---

İşte ham petrolün Rusya'daki çıkarma maliyeti

İşte ham petrolün Rusya'daki çıkarma maliyeti
05 Ekim 2017 - 21:54 borsagundem.com

Fiyatı 55 doları aşan bir varil ham petrolün Rusya'daki "çıkarma maliyeti" açıklandı. Petrolün çıkarma maliyeti yer ve bölgeye göre değişiklik gösterse de, 3 ila 8 dolar arasında değişiyor

Şu anda 55 dolar civarında olan bir varil ham petrolü çıkarmanın Rusya'da "çıplak maliyeti" ne kadar? Merakla sık sık gündeme getirilen bu soruya son yanıtı Enerji Bakan Yardımcısı Anton İnyutsın verdi: "Yeri ve bölgesine göre 3 ile 8 dolar arasında değişiyor."

Bakan Yardımcısı, düşük çıkarma maliyeti ve üretim verimliliğinin yüzde 70'den 80'e çıkarılması sayesinde dünyada rekabet edebilen bir petrol endüstrisine sahip olduklarını söyledi. 

İnyutsın 2016'da ayrıca Rusya'nın yüzde 20'lik payla dünyanın bir numaralı doğal gaz ihracatçısı olduğunu da belirtti. 

Ülkenin petrol ihracatındaki payı yüzde 12, petrol ürünleri ihracatındaki payı ise yüzde 9.


Bununla birlikte İnyustin, teknolojik açıdan bazı ülkelerin gerisinde olmalarını ve yaptırımlar nedeniyle kredi kaynakları ile tekonolojiye erişmekte güçlük yaşamalarını, çözmeleri gereken sorunlar arasında saydı.


Enerji Bakanı Aleksandr Novak Mart ayında yaptığı bir açıklamada petrol çıkarma maliyetinin varil başına 10 ile 15 dolar arasında olduğunu söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • S s26 Şubat 2020 00:02

    Yok yok bir dolardır !!! Güldürmeyin insanı en ucuz maliyetli yerde bile beş doların üstünde. Bu site " Rus Yandaşı "mı ?

  • Veteriner06 Ekim 2017 04:43

    Peyrol 15$ iken ağlıyo maliyetim 10 15 dolar. 50$ iken 3 8 $ nasıl bir yatırımki 8 10 ayda verimlilik mi arttı. Rusya petrol maliyet lerini gizliyor burdan bu çıkıyor. ..