E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte dolandırıcıların yeni yöntemi!---

İşte dolandırıcıların yeni yöntemi!

İşte dolandırıcıların yeni yöntemi!
11 Ocak 2015 - 12:41 borsagundem.com

“Dosya masrafları ve kart aidatınızı bankadan alıyoruz” diyenlerin evrakları ücretsiz temin ederek vatandaşa 90 TL karşılığında sattığı ortaya çıktı

Kredi kartı aidat ve kredi dosya masrafları yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı. Ankara merkezli numaradan kendisini Tüketici Bilgilendirme Danışmalık Hizmetleri çalışanı olarak tanıtan çağrı merkezi çalışanları bankaların kestiği masrafları alabilmek için yardım vaadi ile tüketicileri kandırıyor.

KAPIDA ÖDEME

Telefondaki kişi adresinize gönderilecek olan evrakları bankaların genel müdürlüklerine göndererek 10 yıllık kesintileri tahsil edebileceğinizi iddia ediyor. 90 TL’lik ücret kapıda ödeme yöntemi ile tahsil ediliyor. Kargo şirketleri ile ‘kapıda ödeme‘ yöntemi ile gönderilen evraklar ise belediyeler ve valilikler de tüketici hakem heyeti birimlerinden bedava alınabiliyor.

TV REKLAMI VERDİLER

Sözcü gazetesinin haberine göre; binlerce insandan 90 TL’lik ücret toplayan uyanıklar, uydu üzerinden yayın yapan televizyon kanallarına da reklam vermeye başladı. Birçok kanalda “tanıtıcı reklam” uyarısı bile yer almadan yapılan yayınlarla vatandaş kandırılıyor. Öte yandan cep telefonlarına “e­tüketici” kullanıcı adı ile gönderilen mesajlarda da, “Yeni Tüketici Yasası’na göre bankalara ödediğiniz dosya masrafları, faizler, aidatlar size göre ödenecektir” yazıyor.

Mesajın altındaki numarayı aradığınızda ise konuştuğunuz yetkili evrakların ücretsiz olduğunu sadece kargo masrafını ödenmeniz gerektiğini ifade ediyor. Altı sayfalık bir dosyanın yer aldığı 100 gramı bile geçmeyen kargo için 90 lira talep ediliyor.

Geçmiş dönemde bankaya ne kadar kredi kartı aidatı ödediğini bilmeyen vatandaş iadeli taahhütlü bir mektup ile bu bilgileri bankadan talep edecek.

Banka iade etmezse bulunduğu yerdeki kaymakamlıkta tüketici sorunları hakem heyetleri yer alıyor. Hakem heyetine yapılacak başvuru ile aidat bedelinin geri ödenmesi talep edilecek. Tüm süreçte tüketicilerin hiçbir ücret ödemesi gerekmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)