E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte bakanlığa evet ve hayır diyenler---

İşte bakanlığa evet ve hayır diyenler

İşte bakanlığa evet ve hayır diyenler
26 Ağustos 2015 - 16:06 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık tekliflerine vekiller yanıt vermeye başladı

CHP'den Deniz Baykal ile Erdoğan Toprak, HDP'den Müslüm Doğan, MHP'den Kenan Tanrıkulu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetinde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife yanıt verdi.
 
CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL


Deniz Baykal teklife "Parti ahlakına uygun hareket edeceğim. Kapsamlı bir yanıt vereceğim" yanıtını verdi.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ERDOĞAN TOPRAK

AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklif ettiği CHP Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Toprak, yanıtını açıkladı. Toprak, "Teşekkür ederim, ama kabul etmeyeceğim" dedi.

Toprak, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Ben partimin ilkelerine bağlıyım. Partimin aldığı karara uyacağım. Kendilerine bu teklif için teşekkür ederim. Ancak bu sürecin partimin ve benim düşünceme göre doğru olmadığına inanıyorum. O nedenle de görevi kabul etmeyeceğim" dedi. 

HDP İZMİR MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM DOĞAN 

HDP'li Müslüm Doğan, CNN Televizyonu'ndaki programa telefonla bağlanarak şunları söyledi: "

Partimizin vereceği karar bizim için esastır. Kısa süreli bir seçim kabinesinde yer almak partimizin alacağı bir karardır. Hayırlı olsun diyorum ben. 

Beklenmedik bir tercih. Esas mesele şu. Ülkemiz kötü bir süreçten geçiyor. Bu kanın durdurulması lazım. Acil bir barışın tesis edilmesi lazım. Bu anlamda partimizin görev alması anayasal bir gerek ve ihtiyaç olarak değerlendiriyorum."

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KENAN TANRIKULU

MHP Genel Başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu Davutoğlu'nun bakanlık teklifinin ardından partideki görevinden istifa etti.

Tanrıkulu istifasının ardından şu açıklamayı yaptı;

"Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım.  Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

CHP ve MHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamışlardı, HDP ise hükümete katılacaklarını bildirmişti.

MERAL AKŞENER REDDETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "arkadaşlarımızın tenezzül etmesi mümkün değildir" açıklamasını yaptı. 

Meral Akşener de  teklifi reddetti.  Meral Akşener "Bakanlık teklifini kabul etmeyeceğini" açıkladı.

TUĞRUL TÜRKEŞ KABUL ETTİ

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alpaslan26 Ağustos 2015 22:38

    Başbakan işi parti başkanlarına bıraksaydı CHP ve MHP yine bakan vermyecekti ama HDP en azılı fanatik vekilleri bakan olarak teklif etseydi ne olurdu acaba mesela Figen YÜKSEDAĞ.Neymiş direk vekillere teklf edilmesi etik değilmiş.Adam anayasaya göre hareket ediyor. Zaten açığını bulsalar hop anayasa mahkesine itiraz seçimi bile iptal ederler ellerinden gelse.

  • Marko paşa26 Ağustos 2015 20:54

    Akp ortalığı karistirmada birinci amaç vekille isyan başlatın partileri yıpratmak ve oy kapmak zihniyet leri etik değil siyasi ahlak bu yüzden lazım türkiyeye Davutoğluna kapıyı kapattılar ama o ba ca dan girip evleri darmadağın etme niyetinde ama herkez bu oyuna gelmez bir kişiyi alırsın birgün 1000 kişiyi kaybedersin

  • 08zeki26 Ağustos 2015 20:23

    Teklif götürülen kişilerin hepsinin bir kaset bağlantısı var yakında kabul etmıyenlerın kasetleri çıkar

  • ACUN ACUR26 Ağustos 2015 15:51

    mhp ile chp seçim hükümetinde olmayacaklarını açıkladıkları halde neden teklif götürüyorsun,mevcut hükümtle seçime gidilsin hükümet kurmak için uğraşılmasın,seçimden sonra chp ile mhp ifritin başkanlığında koalisyon yaparlar