E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul’a yeni dev proje---

İstanbul’a yeni dev proje

İstanbul’a yeni dev proje
15 Şubat 2015 - 11:34 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için çok önemli sayılabilecek dev projenin ipuçlarını verdi

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü arasında bir tüp geçişin yapılacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın bu proje ile ilgili ayrıntılı bilgi vereceğini de not düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık olarak 1 haftayı bulan Kolombiya, Küba ve Meksika ziyaretinden sonra Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilere gündemle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Takip ettiğiniz önemli projeleriniz vardı başbakanlığınız döneminde. 3. Havalimanı, 3. Köprü vs… 8 -10 proje vardı. Cumhurbaşkanlığınız döneminde bunlarla ilgilenebiliyor musunuz?

Biz şimdi bütün bu yatırımlarımızı adım adım takip ediyoruz. Mesela şimdi 3. Havalimanı tarafımızdan takibi yapılıyor. Mesela boğazın altından geçen proje ve Kanalistanbul tarafımızdan takip ediliyor. Kanalaistanbul'u yapacak firmanın yetkilileriyle geçen hafta bir araya geldik. Bir an önce projeye başlamanız lazım dedik. Türkiye'nin adını uluslararası platformda duyuracak en önemli projedir Kanalistanbul dedik. Geç kalmayın acele edin dedik.

Ayrıca Çamlıca da bir proje gerçekleştirdik. Bir ihale yaptılar olmadı. Küçük Çamlıca'da olacak. Bir kule olacak. O tüm uydu vericileri bu kulede olacak. İstanbul için seyir kulesi olacak. Büyük Çamlıca'daki bu vericilerden kurtarmış olacağız.

Büyük Çamlıca Camisi'nin kabasının yüzde 60-70'i bitti. İçerisi için hat vs hazırlıkları da tamamlandı. Altında külliye olacak. Hat tezhip vs. Yeni yazdırdığımız veya yazdıracağımız Kur'an-ı Kerim'ler olacak. Cumhurbaşkanlığı olarak geçen bir hattat grubu ile bir araya geldim. Yeni hatlarla Kur'an-ı Kerim yazdırma olayını 2-3 yıl içinde gerçekleştireceğiz. Bu Cumhurbaşkanlığı projesidir.

Türkiye için önemli hayati projelerden bir tanesi de planlayıp adımlarını attığımız Çanakkale geçişi için talipliler var. Bu geçişi yapacak ekipteki uzmanlar, çok daha hassas olacak. En azgın denizin olduğu yerdir orası biliyorsunuz. Ama şimdi köprü yapıldığı zaman bu sorunları tamamen aşmış olacağız. Lütfi beyle de bir çalışma bitirdiler.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK DEV PROJE

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü arasında bir tüp geçiş projesi hazır. Onu da hazırlayacaklar. Önümüzdeki günlerde açıklayabilirler. Üçlü geçiş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sen askerlik işini yap komando gerisi seni aş...15 Şubat 2015 18:28

    istanbula bu kadar adam yığmasan, anadoluya yatırım yapsan zaten bunca göç olmaz deprem bölgesine ve yeni köprülere gerek kalmaz, esas hainlik istanbulu katletmektir, ranta dönüştürmektir . her yere yatırım lazım

  • bence sence onca15 Şubat 2015 15:01

    yunanistanın, avruypanın krizden kurtulduğu an türkiyeyi krize sokacaklar bence. biraz arkalarını toplasınlar göreceksiniz.

  • mustiye15 Şubat 2015 15:00

    özal türkiyeyi erdoğan kadar büyütmüştür demirel de ya onlara yakındır yada az fazladır, daha kimin ne yaptığını bilmiyorsun, en fazla büyüten de atatürk ardından da adnan menderestir, en az ise inönüdür. oku öğren

  • mustiye15 Şubat 2015 14:59

    musti sanırım mehmet cengizin akrabası rizeli bir vatandaşımızsın :) hakkaniyetli olsa idin mesela 1 liralık işi mehmet cengizin 4-5 liraya yaptığını sırf danışmanlık referans hizmeti ile para kazandığını aldığı ihaleyi taşeronlara daha ucuza verip aradaki farkı cebe attığını bilirdin ama sizler gibilerde hak hukuk nerde?

  • KOMANDO15 Şubat 2015 14:42

    ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ VE ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINI İSTMEEDİLER, GEZİ PARKINI HORTLATTILAR. NOLDU İKİ PROJEDE DEVAM EDİYOR. KANAL İSTANBUL İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI. BÜYÜK PROJELER ZAMAN İSTER VE KOLAY OLMAZ. İÇİMİZDEKİ HAİNLERDEN FIRSAT BULURSAK, ONUDA YAPARIZ.

  • boluc15 Şubat 2015 13:01

    nitelikli cimento, bolu cimento..

  • burdur15 Şubat 2015 12:51

    bu ülkede bi istanbulmu var bütün yatırımlar oralara yapılıyo sn.tayyip erdoğan burdura sadece oy istemeye geliyosun ama yatırımın sıfır nasıl oy istiyebiliyorsun ona da şaşıyorum zaten

  • musti15 Şubat 2015 12:40

    Kenan, Özal, Demirel, Ahmet, Abdullah bu devlet adamları bo boş oturmuşlar köşkte bakın gözünüz başkan görsün bir dünyanın öbür ucunda cami planlıyor bir burada tüp geçit adam uyumuyor çalışıyor ne yani Rizeli aldiysa ihaleyi bilgin hakkıyla almıştır yoksa ihaleler peşkeş çekilmez hey Türkiye uyuma gözünüz başkan gorsun

  • kanal istanbul15 Şubat 2015 12:26

    seçim zamanı kanal istanbul dediler daha temeli atılmadı masallara devam...

  • murat 15 Şubat 2015 12:03

    ülke brcumuz 630milyar olmuş yeryıl 30milyarlık özeleştirme adıaltıda malsatıyoruz bu borcu biz ödiyecez

  • POLEN USAR15 Şubat 2015 11:55

    haydi tekfen önümüzdeki günler ardı ardına dev projele4 varr.

  • ya tabi15 Şubat 2015 11:43

    yollar projeler iyi güzel ded 1 liralık işi 5 liraya maledip vatandaşı zarara uğratmasanız iyi olmaz mı? ben de iş yaparım ama hakkını vermedikten sonra anlamı kalır mı? yollar milyarlarca liraya malolmuş ama yıkılıp dökülüyor oldu mu şimdi? tüm ihaleler neden mehmet cengiz rizeli hemşeriye veriliyor? hak mı şimdi?