E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşsizlik hesabı yeni baştan---

İşsizlik hesabı yeni baştan

İşsizlik hesabı yeni baştan
06 Kasım 2013 - 03:57 borsagundem.com

2014'te işsizlik hesabında 3 temel değişik. Anketlerde sorulan iş arama süresi 3 aydan 1 aya iniyor. İşsizlik anketi her hafta yapılacak.

İşsizlik hesabı değişiyor. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir, 2014 yılıyla birlikte işsizlik hesabında 3 temel değişikliğin uygulamaya gireceğini açıkladı.

Bunlardan ilkinin daha önce de açıklanan işsizlik anketinde yer alan ‘Son 3 ayda iş aradın mı’ sorusunun ‘Son 1 ayda iş aradınız mı’ olarak değiştirilmesi olacağını kaydeden Aydemir, “Bir diğer değişiklik de anketin süresi ile ilgili. Şimdiye kadar işsizlik anketi her ayın ilk haftası yapılıyordu. Artık her hafta yapılacak. Nüfus verileri de yenilenmiş nüfus verileri olacak” dedi. Tüm bu verilerin işsizlik verilerini nasıl etkileyeceği sorusuna da yanıt veren Aydemir, “3 ay sorusunun 1 aya düşürülmesi olumlu etkileyecek. Ancak diğerlerinin sonuçlarını uygulamada göreceğiz” diye konuştu. Aydemir, yapılanlara ilişkin olarak “İşsizlik hesabına kısmı revizyon yapılacak diyebiliriz” dedi.

ANKETLE VERİ TOPLAMA

Nisan ayında açıklanacak 2014 yılına ilişkin ilk işsizlik verisinin “sürekli anket” uygulamasıyla toplanacağını  anlatan Aydemir,  “Şu anda ayın ilk haftasında anket yapılıyor. Biz bu uygulamayı da sürekli anket sürecine çevireceğiz. Bu da uyum kapsamında yapılacak çalışmalar kapsamında. 52 hafta boyunca anket çalışması olacak “dedi. Bu düzenlemenin etkisini ise bilemediklerini belirten Aydemir, “Ayrıca güncellenmiş nüfus verileri de kullanmaya başlanacak. Üçü bir araya geldiğinde işsizlik verilerinde ortaya çıkacak etkiyi göreceğiz. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)