E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail ve BAE'den gizli toplantılar: İran'a karşı gizli ittifak iddiası---

İsrail ve BAE'den gizli toplantılar: İran'a karşı gizli ittifak iddiası

İsrail ve BAE'den gizli toplantılar: İran'a karşı gizli ittifak iddiası
15 Ağustos 2019 - 22:05 borsagundem.com

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), ABD aracılığıyla, tehdit olarak gördükleri İran konusunda gizli toplantılar yaptığı iddia edildi.

Wall Street Journal gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, İsrail ve BAE'den yetkililer, "artan İran tehdidine karşı bilgi paylaşımı ve koordinasyon" için gizli toplantılar yürüttü.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook tarafından düzenlenen toplantıların ilkinin ilkbaharda, ikincisinin ise kısa süre önce düzenlendiği belirtildi.

ABD'li yetkililer, İsrail ve BAE arasındaki görüşmelerin İran ile ilişkilerde diplomatik, askeri ve istihbarat alanındaki iş birliğini artırma amaçlı olduğunu ifade etti.

İsrail'in, Arap ülkeleri arasında özellikle İsrail-Filistin sorunu konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle yalnızca Mısır ve Ürdün ile diplomatik ilişkileri bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 16 Ağustos 2019 10:59

    ABD kucağına oturup İrana düşmanlık yapana çakma Müslüman denir.

  • ramazan16 Ağustos 2019 00:31

    iranı bende sevmem o kadar sevmem ki israil mi iranmı önce yok olsun önce iran derim ama velakin yahudi ve latinlerlede işbirliğine sıcak bakmıyorum iran yok  edilince sıra kime gelecek önümüzde afganistan bosna libya ırak ve suriye örnekleri dururken bin düşünüp bir iş yapmak zamanı

  • Bika16 Ağustos 2019 00:04

    BAE'de Türkiye'de parayı basıp istediği şirketi alıyor.

  • fatih istanbul15 Ağustos 2019 22:40

    BAZI ARAP  ÜLKELERİ LİDERLRİ  KAŞINIYOR  YAKINDA ÜLKELERİ  YEMEN  OLUR  BU  SAHTEKER  FİRAVUNLARIN