E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail İstihbarat Şefi Haliva, Hamas saldırıları sonrası istifasını sundu---

İsrail İstihbarat Şefi Haliva, Hamas saldırıları sonrası istifasını sundu

İsrail İstihbarat Şefi Haliva, Hamas saldırıları sonrası istifasını sundu
22 Nisan 2024 - 10:43 borsagundem.com

İsrail'in askeri istihbarat lideri Haliva, 7 Ekim tarihinde yaşanan Hamas saldırılarının önlenememesi dolayısıyla istifasını sundu.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada Hamas'ın 7 Ekim saldırısı nedeniyle istihbarat başkanı Aharon Haliva'nın istifa ettiğini duyurdu.

İsrail askeri istihbaratının başındaki Aharon Haliva, Hamas'ın saldırısıyla ilgili başarısızlıklar nedeniyle istifa kararı alan ilk üst düzey İsrailli isim oldu.

İstifa sinyalleri mart ayında başlamıştı

Geçtiğimiz mart ayında İsrail'in istihbarat birimlerinden istifa sinyalleri yapılmıştı.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Askeri İstihbarat Araştırma Birimi Başkanı Tuğgeneral Amit Saar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023'teki saldırısına yol açan başarısızlıklar nedeniyle istifaya ilişkin açıklamasını, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İstihbarat Direktörü ile diğer istihbarat yetkililerinin katıldığı bir konferans sırasında dile getirmişti.

Saar, konuşmasında “(7 Ekim saldırısına ilişkin başarısızlıklar hakkında) Askeri soruşturma biter bitmez, Askeri İstihbarat Direktörlüğünde her şeyi yeniden inşa edeceklerin diğer komutanlar olacağını anlıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail askerleri çekildi, geride yıkım kaldı!

 

İsrail savaşa devam edecek!

 

Erdoğan, Hamas lideri ile görüştü! Kalıcı ateşkes şart

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM22 Nisan 2024 11:47

    Bizde olsa başarısız oldukca daha da inat edip malesef koltuğu ve makanını bırakmazlar bellerler ki o makam ona miras kalmış gibi.20 senedir iktidara gelemiyoruz ama yine de o koltuğu bırakmıyorlar tüm vekillerimiz ....