E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya, Türkiye'ye AB üyeliği sürecinde destek verecek---

İspanya, Türkiye'ye AB üyeliği sürecinde destek verecek

İspanya, Türkiye'ye AB üyeliği sürecinde destek verecek
12 Temmuz 2023 - 21:12 borsagundem.com

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde destek sözü verdi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan ile yaptığı görüşmeye de değindi.

AB dönem başkanlığını yıl sonuna kadar yürütecek İspanya’nın Başbakanı Sanchez, bu dönemde, AB’ye üyelik sürecinde Türkiye’yi ilgilendiren konuları gündeme getirmeye çalışacaklarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söz verdiğini söyledi.

“Türkiye’nin kendisini AB’ye daha uzak değil daha yakın hissetmesini sağlamak için bu aylarda (AB dönem başkanlığı) nasıl adımlar atabileceğimizi tam olarak görmeliyiz.” diyen Sanchez, Türkiye’nin öncelikli olarak talep ettiği vize serbestliği ve Gümrük Birliği anlaşmasının düzenlenmesi konularına İspanya olarak her zaman pozitif yaklaştıklarını ifade etti.

“GÜNDEME GETİRİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Sanchez, İspanya’nın AB içinde tek başına karar veremeyeceğini ancak AB dönem başkanlığının verdiği yetkiler dahilinde Türkiye’yi ilgilendiren bu iki konunun gündeme getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Sanchez ayrıca, hükümetler arası ikili zirveler yapan Türkiye ve İspanya’nın arasında stratejik ve kapsamlı ortaklık olduğunu vurguladı.

Bu arada, İspanya’da 23 Temmuz’da erken genel seçimler yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'da terör vurgusu

 

Erdoğan'dan NATO'da yoğun diplomasi trafiği

 

Kritik NATO Zirvesi ikinci gününde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ RIZA GÜZELKALE13 Temmuz 2023 15:31

    50 senedir ha bugün ha yarın diye gelip geçti ALLAH ın 50 seneleri bitmez gelecek dünya da da almaz bizler bunu AB üyeliğine.

  • Ssk E 13 Temmuz 2023 12:45

    Önce maaş artışlarını adaletli yapın birine kepçeyle ver birine çay kaşığıyla böyle adelet olmaz

  • Ahmet Özbir13 Temmuz 2023 09:48

    tikkat edin ispanyollar size boğaz köprüsünü de satmasınlar

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ13 Temmuz 2023 09:21

    Bir 50 sene daha bizi oyalarlar ve aynı hareketi yaparlar.AB demek Hriistiyan Birliği demek bizleri asla almazlar.Bizi almaları için büyük bir jeopolitik risk veya büyük bir zenginliğe kavuşmamız lazım ki bizi alsınlar.Mesala AB girmek veya girmemek değil asıl mesele askeri alanda siyasi alanda ekonomimizin adaletin eğitimimizin her yönden çağdaş ülke olur isek bunlara hiç gerek yok ki o zaman gelir kıçımızı zaten yalarlar.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ13 Temmuz 2023 11:03

    Ahmer özbir sen çakma yorumcusun madem öyle neden hiç içlerinde bir tane müslüman ülke yoktur.söylermisin.Haydi bizi almadılar alalar idi bir müslüman ülkeyi.

  • Ahmet Özbir13 Temmuz 2023 09:50

    Ab hristiyan birliği demek değil. ab ülkelerinin yöneticilerinin çoğu hristiyan değil, halkları da öyle. kendini kandırma. ama ahlaklı ülkeler birliği dersen, kabul. türkiyeyi o yüzden almıyorlar

  • Turkogluturk13 Temmuz 2023 06:20

    Sen once ihale kanununu ab sartlarina uydur yapabiliyorsan.

  • Ahmak grup sizi 12 Temmuz 2023 22:19

    Gündeme 20 senedir geliyor da bir halt olmuyor bırakın hikayeyi...

  • Haber12 Temmuz 2023 21:23

    Olumlu