E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD Türkiye'yi hedef almıyor---

IŞİD Türkiye'yi hedef almıyor

IŞİD Türkiye'yi hedef almıyor
20 Haziran 2014 - 10:24 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk vatandaşlarını alıkoyan IŞİD ile ilgili açıklamalarda bulunuyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çekirge Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Arınç, Türk vatandaşlarını Musul'da alıkoyan IŞİD ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"(IŞİD) Bu tür örgütler hem propagandayı çok severler hem tehdidi ve panik havası meydana getirmeyi çok arzu ederler. Ama biz örgütün, buna benzer örgütlerin hem yapılarını hem hedeflerini çok iyi tahlil ediyoruz. Bunların içinde Türkiye'yi hedef alan bir noktaya rastlamadık.''

AYM'NİN BALYOZ KARARI

Başbakan Yardımcısı Arınç, Balyoz Davası'nda AYM'nin verdiği hak ihlali kararını da değerlendirdi.

AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'nde yaptığı değişikliklerle bireysel başvurunun önünü açtığını hatırlatan Bülent Arınç, muhalefeti eleştirdi.

Arınç şunları söyledi:

"Mahkemeler tüm sanıklar için tahliye kararı verdiler. Kimisi 5, kimisi 3 yıl sonra kimisi 2 yıl sonra kaldı ki her biri 20 yıl veya 18 yıla mahkum edilmişken, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla ve ilgili mahkemelerin de tahliye kararı vermesiyle davada tutuklu sanık kalmadı. Bu son yollarda yaşanan önemli olaylardan, belki de çok önemli sonuçlar doğurabilecek olaylardan bir tanesidir. Kim karar verdi. Anayasa Mahkemesi, ona bu yetkiyi kim vermiştir? 12 Eylül 2010'da referandumu yapılan anayasa değişikliği. Kim karşı çıkmıştı buna CHP, MHP ve diğerleri. Bunu kim savunmuştu, AK Parti. Tarihin garip bir tecellisine bakın ki o gün hayır diyenler ah ne iyiymiş, Allah senden razı olsun Anayasa Mahkemesi, sen olmasan halimiz ne olacaktı diye sevinç çığlıkları atıyorlar. Demek ki özgürlük, demokratikleşme böyle bir şey. O yüzden diktatörlüktü, demokraside geriye gidişti filan deyip, Başbakanımızı veya hükümeti suçlamaya kalkanlar Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla ne kadar mahçup olsalar yeridir.''

12 EYLÜL KARARI

Arınç, 12 Eylül Davası'nda Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya verilen müebbet hapis cezasıyla ilgili de konuştu.

Bülent Arınç, "Bugün her olayda görüyoruz ki 12 Eylül 2010 referandumuyla anayasa değişikliğini önümüze getiren her şey Türkiye'nin demokratikleşmesine, özgürleşmesine, sivil asker ilişkilerinin normalleşmesine, artık cuntalar ve darbeler döneminin kapanmasına yol açtı. Hiçkimse bugüne kadar ne Kenan Evren'in ne de arkadaşlarının yargılanacağını ve bu mahkeme sonucunda da idam olsaydı idam, idam olmadığı için ağırlaştırılmış müebbet, yaşlarına hürmeten de müebbet ağır hapis cezasıyla cezalandırılacağını düşünenemezdi" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SABRİ GÖKÇE20 Haziran 2014 12:11

    YA ORDAKİ TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ NE OLACAK SAYIN ARINÇ ONLARA SAHİP ÇIKMAYACAK MIYIZ?TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ KENDİ KADERİNE Mİ TERKEDİLDİ?

  • Demokrat20 Haziran 2014 12:01

    Hislerini dile getirmiş.Güya böyle konuşarak teröristleri kandıracağını sanıyor.Sahi Arınç bey bu teröristler vantandaşlarımızı beş yıldızlı otelde mi ağırlıyorlar.Birde kaçırılan vatandaşlarımıza sormak lazım.

  • maraz3520 Haziran 2014 11:31

    bunlar ekmek almaya giden coçuğa,memuruna,işçisine,emeklisine tabi kendinden olmayan herkese terörist derler.lakin çoluk coçuk demeden herkese öldüren kişilere terörist asla ama asla diyemezler.NOKTA

  • ALP20 Haziran 2014 11:17

    Türk konsolosluğunu basıp, çalışanları esir alan bir terör örgütü ve Türkiye yi tehdit etmiyor.... Sn. Arınç konsolosluk Türk toprağı değil mi?

  • hale aygün20 Haziran 2014 11:16

    ışid i besleyenlerden biride akp hükümeti değilmi

  • B.ARINÇ20 Haziran 2014 10:57

    Ne örgütü Bülent Arınç ? Niye terör örgütü demiyor veya diyemiyorsunuz ? Vatandaşlarımızı rehin alıyorlar, rehin mi aldırıyoruz "örgüt"e...?

  • Vatandas20 Haziran 2014 10:51

    Herkes konusuyor fakat oradaki yuttaslarimiz esir eeeeeeeey hukumetin basi .....