E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIsı yalıtımı yapmayana vergi cezası---

Isı yalıtımı yapmayana vergi cezası

Isı yalıtımı yapmayana vergi cezası
13 Ocak 2015 - 07:29 borsagundem.com

Binalarında ısı yalıtımı olmayanları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek uyardı

Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek “Isı yalıtımına 2017 yılına kadar teşvik vereceğiz. Ondan sonra yapmayan vergi ile cezalandıracağız” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ısı yalıtımı olmayan binaların vergisine 2017’den sonra yüksek vergi uygulayacaklarının sinyalini verdi.

NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Şimşek ısı yalıtımını sağlamak amacıyla 2017’ye kadar teşvik vereceklerini belirterek “2017’den sonra da ısı yalıtımı yapmayanları belki vergi politikasıyla cezalandıracağız. Niye? Devlet olarak ne yapacağız? Her binanın enerji verimliliği sertifikası olacak, bu kaçınılmaz bir şey. Bu hem çevre hem cari açık hem de genel ekonomik gidişat açısından çok önemlidir. Biz, enerjide üretimi, dışa bağımlılığı konuşuruz ama en önemli kaynak enerji tasarrufudur” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU13 Ocak 2015 12:25

    geçmiş yıllarda bu baskıyla mantolama yapılan binalar, şimdi ise kentsel dönüşümle yıkılmaya başlandı, yazık değil mi insanlara madem kentsel dönüşüm olacaksa neden insanlara gereksiz maliyetler ve külfetler getiriliyor... yeni inşaatlarda bu bir zorunluluk ancak ikinci el binalarda kentsel dönüşüm kapsamında olanların muaf tutulması gerekiyor

  • cuzi miktar13 Ocak 2015 09:16

    Insanlara hem kredi hemde sirket bakimindan yardim edilmeli serbest piyasa suan hala cok yuksek.

  • Metin metin13 Ocak 2015 08:51

    faizsiz en az 2,4 yıl geri ödemesiz teşvikle olabilir millet zor geçiniyor