E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Bankası Genel Müdürü Aran: Yüksek enflasyonla yaşamak zorunda kalacağız---

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yüksek enflasyonla yaşamak zorunda kalacağız

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yüksek enflasyonla yaşamak zorunda kalacağız
01 Mayıs 2023 - 12:07 borsagundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 'Seçim sonucu ne olursa olsun, kim hangi politikayı getirirse getirsin bu enflasyonla biraz yaşamak durumunda kalacağız. Enflasyonla mücadele etmenin toplumsal bedelleri var.' dedi

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bir süre daha yüksek enflasyonla yaşamak zorunda kalınabileceğini aktardı.

Geçen hafta düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Aran, KKM’nin 2001’deki gibi bir kur krizinin çıkmasının güvencesi olduğunu dile getirdi. Seçim sonrasında KKM’den çıkışın öngörülüp görülmediği konusunda ise Aran, “Öngörmüyoruz. Çünkü aklı başında ekonominin başına gelen her yönetici, mutlaka onun bir çıkış stratejisini yapar. Ben hiç kimsenin bile bile böyle bir krize sebebiyet vermeyeceğini düşünüyorum. Herkes de zaten ortak akılla hareket edeceğini, aktörleri dinleyeceğini, dinlediğini söylüyor. O yüzden öyle bir risk görmüyorum” dedi.

Yüzde 8,5’e inen politika faizinin ne mevduatta ne de kredi tarafında bir karşılığı olmadığını dile getiren Aran, “Kredi faizlerinin indirilmesi sırasında bunun daha fazla kredi verilmesi ya da krediye erişilmesi için mi yapılıyor konusundaki tereddüdümü ifade etmiştim. Bu, korktuğum şekilde oldu. Bankacılığın mevduat / kredi arasındaki marjı, makası bozulduğu için bankalar kredileri azalttılar” dedi. Aran, bankaların ana bankacılık konusunda zarar ettiklerini de vurguladı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İş Bankası’ndan Türkiye’nin ilk emtia ticareti platformu Proemtia

 

İş Bankası kâr payı dağıtımına 3 Nisan'da başlayacak

 

İş Bankası’ndan kadının güçlenmesine destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )02 Mayıs 2023 07:27

    Kstşılıksız Tl bamaktan başka çaresi kalmana merkez, ne yapabilir ? üretmen bir ekonomi var üstelik. İthal etmek için TL ye değil, USD ye muhtaç edilen bir ekonomımız oluştu. Bu durumda usd almanın tek yolu TL bas, usd ye çevir al... eeee TL çok basılıncada yüksek enflasyon gerçekleşiyor. Yabancıda usd bozup TC ye gelsem ne alırsam alayım enflasyon ile param TL dehep eriyor, neden yatırım yapayım diyor :D yabancıya gel TCde üret yurt dışında sat diyoruz, bu sefer yahu çinden alıyoruz, montaj yapıyoruz, avrupaya satıyoruz. o zaman başka ülkede montaj yaparım ben gerek yok TC diyor.. Tren yolları yenılenıyor, gemı ulaşım yolları, farklı ulkelerde artık daha hukuksal olmaya çalışıyor, geçmişte güvenlik yok iken.. bu durumda TC kendi oluşturduğu enflasyonda  -60 milyar usd kasa borcu ile, ağır vergiler ile 1 fabrıka kurmadan yolunu surduruyor :D çözümsüz vaka, seçimden sonra, artık ilk iş 500 tl basmak. 1000 tl basmak..

  • glb01 Mayıs 2023 23:44

    Atatürk'ün kurduğu bankaya sızdırılmış virüsler sizi, hem koltuğunu korumak hem de bankanın  milletin sırtından yüksek karlar elde etmeye devam etmesi yıllık net kardan % 5 lik kazançları banka yönetimine verilmesi yani düzenlerinin bozulmaması için yapılan beyanatlar bunlar. Herkesin yaptığı yanına kar kaldığı için  hukuk işletilmezse enflasyon vs. hep artar cahili  ticarette vs. serbest bırakırsan ülkenin canına okur . 15 mayıs sabahı  fırsatçıların fiyat indirmesi ile başlayacak. 3 harfli marketler ve diğerleri kurduğu lobi darmaduman olacak. nedense bu marketlerde tüm ürünlerin fiyatları aynı. 

  • Islak odun01 Mayıs 2023 21:32

    Daha çok koltukta oturmak,daha çok vaat,daha çok maaş,daha çok vergi ve zam=ekonimik kriz

  • baran01 Mayıs 2023 20:40

    Dışarıdan getirdiğin sendikasyon kredilerini  çok yüksek faiz ile devlete satmaktan vazgeçereseniz ki bunu yapmak zorundasınız  tüketici kredisi değilde üreticiye iş adamlarına kredi verip avantajlar sağlar  sıkıştırmazsanızz enflasyon da düşecektir.  Milletin tepesinde silahla bekler gibi faiz döviz arasında sıkıştırıp daraltırsanız  siz de eninde sonunda hesap vermek zorunda kalırsınız.  Burası yol geçen hanı değil.  Oturduğun koltuğu hak etmeye bak.

  • VaTaNDaŞ01 Mayıs 2023 17:48

    Düşük faiz, kur korumalı mevduat, tarihi rekor kıran dış ticaret açığı.. Satılacak bir şey de kalmadı.. Bu durumda dövizin nereye gideceği belli.. Döviz gidince enflasyon tekrar coşacaktır.. Bunlara bir de ülkemizin mülteci çöplüğü haline gelmesini ve yönetimde şefafflık olamaması sorununu da ekleyin.. Bu verilere göre seçimden sonra bizleri bekleyen tabloyu kafanızda canlandırın işte!! Demiş galiba genel müdür..

  • Deli02 Mayıs 2023 05:16

    Adamsın.

  • Kato01 Mayıs 2023 22:06

    Cahil cühela takımı da hep aynı şeyleri zırvalamayı marifet sanır.

  • emre01 Mayıs 2023 21:17

    güzel yorumda acaba bu yorumu beğenmeyenler kafalarında beyin yerine ne taşıyorr ? işte vahim olan bu memleket de.

  • Ekomist vural01 Mayıs 2023 13:15

    Birazda bankalar az kaxansin .Cok kazandiklariniza sayın.Enflasyonla mücadele edilmezse kurtulamayiz.Bundan gic bahsetmemis satin genel müdür.Tabiki kolay degil enflasyon canavarını yenmek ama mücadele edilmezse arjantini geceriz.bu konulara neden değinmiyorsan satin genel müdür.

  • Deli02 Mayıs 2023 05:16

    Davar