E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran’ın yeni liderinden şok davet---

İran’ın yeni liderinden şok davet

İran’ın yeni liderinden şok davet
22 Temmuz 2013 - 14:10 borsagundem.com

Davet gerçekleşirse, dünya barışı adına büyük bir adım atılmış olacak…

İran İslam Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanlığı yemin töreninde bir ilk yaşanacak. İran, 4 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı yemin törenini "büyük şeytan" ABD ile Avrupa Birliği temsilcilerini de davet etti. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Arakçı, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın 4 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı görevini seçimleri kazanan Hasan Ruhani'ye devredeceği törene ABD ve Avrupa Birliği temsilcilerinin de davet edildiğini söyledi.
İranlı sözcü Arakçı, hangi ülke devlet ve hükümet başkanlarının törene davet edileceği konusunda ise bir açıklama yapmadı.Ilımlı Hasan Ruhani'nin bu davetle ABD ve Avrupa Birliği üyelerine işbirliği mesajı vermek istediği iddia edildi.Ruhani, seçilmesi halinde ABD ve AB ile İran'ın nükleer programı konusunda yeni bir diyalog dönemi başlatacağını duyurmuştu.
İran'da 4 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak olan Hasan Ruhani, ülkesinin atom programı konusunda Batı ile uzlaşmaya vararak, ekonomik yaptırımların kaldırılmasını amaçlıyor. İran'da 14 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hasan Ruhani ilk turda seçilmeyi başarmıştı. (ntvmsnbc)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet22 Temmuz 2013 15:27

    türkün türkten başka dostu yoktur bu açıklamalardan bu net anlaşılıyor

  • mehmet22 Temmuz 2013 14:57

    bunların tek derdini türkiyenin içerden dışardan kuşatma politikalarından başka bir şey degildir küresel oynanan ne kadar büyük oldugunu gösteriyor türk milleti birlik ve beraberlik zamanı bu gündür

  • mehmet22 Temmuz 2013 14:47

    bu çakma iran liderinin açıklamasını iran halkına kaşı talihsizlik olarak görüyorum bu bir ihanettir

  • ...22 Temmuz 2013 14:44

    ULKEMİSİN KUREL YAPTIRIMI BİRAZ DAHA DÜŞÜYOR... KARIŞIK IRAK AMA ABD SÖZ SAHİBİ.. KARIŞIK MISIR AMA ABD SÖZ SAHİBİ... KARIŞIK FİLİSTİN İSRAİL SOZ SAHİBİ... SURİYE... ABD KURULAN ÖZERK KURT DEVLETİNDEN SONRA ORALARDAKİ SÖZ HAKKINI AZALTIYOR.. ABD İÇİN ORADAKİ ÖZERK KURULACAK KURT DEVLETİ KEKLİK ÇUNKU, RUSYADAN DAHA YAKIN ABD ... ŞİMDİ BİRDE İRAN ONDADA ABD SOZU ELE ALACAK... YA SONRA ?

  • mehmet22 Temmuz 2013 14:41

    ya bu iran lideri çok akıllı yada abd ve ab saf yada iran lideri saf bu abd ve ab çok akıllı izleyiy görücez

  • mehmet22 Temmuz 2013 14:39

    gerçekleri göremeyen bu lider tarih yok olup gidecektir çünkü abd ve ab nin mısırda darbeye darbe demokrasiye demokrasi diyemen bu ülkelerle iran politikalarını nasıl anlatacak inanamıyorum herhalde büyü yöntemiyle ikna edecek bu iran lideri herhalde uzayda yaşıyor dünyaya yeni geldi başarılar

  • mehmet22 Temmuz 2013 14:26

    anlaşıldı bu lideride abd ve ab ülkenin başına getirdikleri görülüyor bu da iran lidernin iranı küçük abd eyaleti yapmasıdır dik dur kardeşim bu kafayla uzun sürmez siyaset yaşamın