E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'daki kadın protestoların simgesi oldu---

İran'daki kadın protestoların simgesi oldu

İran'daki kadın protestoların simgesi oldu
03 Ocak 2018 - 13:47 borsagundem.com

İran'da hükümete yönelik protesto gösterileri sürüyor. En az 23 kişinin hayatını kaybettiği gösterilerde yüzlerce kişi de gözaltına alındı

İran'da yüz binler, ekonomik bir isyan olarak başlayan ve kısa sürede hükümet karşıtı gösterilere dönüşen protestoların 6'ıncı gününde de meydanları doldurdu. Tüm dünyanın yakından izlediği gelişmeler sırasında ortaya çıkan bir görüntü de sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Nerede çekildiği bilinmeyen videoda başı açık İranlı bir kadın  beyaz bayrak sallarken görülüyor. Kısa sürede viral olan videodaki kadının kimliği bilinmiyor.

Görüntü, İran’ın genç nesli ile eski jenerasyonlar arasındaki görüş farkının net bir kanıtı olarak yorumlandı.

“Örtünme kuralı” yumuşatılmıştı

İran'da, 1979 yılındaki İslam devriminin ardından kamu alanlarında başörtü zorunluluğu getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde getirilen yeni bir uygulamayla ise bu kuralları ihlal eden kadınların gözaltına alınmayacağı ve uyarılacağı açıklanmıştı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tahran Polis Şefi Hüseyin Rahimi, “Bundan sonra Tahran polisi İslami giyinme kurallarını ihlal edenlere yönelik eğitme amaçlı bir yaklaşımı uygulayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie03 Ocak 2018 17:19

    Hoş bir bağyan. Çok da alımlı.

  • ekrem çancı03 Ocak 2018 17:06

    biz bu filmi seyretmiştik..senaryoyu bile değiştirmeye tenezzül etmiyorlar..çünki,her ülkede satılık,kiralık ya da çıkarı için onlara çalışacak hizmetkarları var..

  • Oktay esmer03 Ocak 2018 16:13

    Geziyimi özlediniz hayırdır, o militan emin olun iranlı bile değildir.... Çok beklersiniz