E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'da iki eyalete giriş yasağı! Eski bakan vekili öldü---

İran'da iki eyalete giriş yasağı! Eski bakan vekili öldü

İran'da iki eyalete giriş yasağı! Eski bakan vekili öldü
06 Mart 2020 - 03:44 borsagundem.com

İran'da korona virüs paniği büyüyor. İki eyalet girişlere kapatıldı. Eski Dışişleri Bakan Vekili tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti


İran'da korona virüs salgını nedeniyle olumsuz haberler üst üste geliyor. Tahran Milletvekili Fatma Rehber'in virüs nedeniyle komada olduğu haberinin ardından İran'ın Eski Şam Büyükelçisi, Dışişleri Bakan Vekili ve Meclis Başkanı Danışmanı Hüseyin Şeyhulislam'ın yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, bir süredir İran'daki Dünya İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Hüseyin Şeyhulislam (67), bu akşam yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü başkent Tahran'daki Mesih Danişver Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Milletvekilliği, Şam Büyükelçiliği, Dışişleri Bakan Vekili ve Meclis Başkanı Danışmanı görevlerinde bulunan Şeyhulislam, 4 Kasım 1979'daki ABD'nin Tahran Büyükelçiliği işgalinde de aktif rol oynayan isimlerden biri olarak biliniyor.

İKİ EYALET GİRİŞLERE KAPATILDI

İran'ın tatil bölgelerinden Mazenderan ve Gilan eyaletleri, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında girişlere kapatıldı.

Mazenderan Vali Yardımcısı Hüseyin Hasannejad, İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'da yer alan açıklamasında, kalmak amacıyla eyaletin batısından giriş yapmak isteyen araçlara izin vermeyeceklerini belirtti.

Korona virüsün daha fazla yayılmasını engellemek için araçların izlenmesi ve kontrol edilmesiyle ilgili planın hayata geçirildiğini aktaran Hasannejad, bu uygulama kapsamında Mazenderan'a bağlı kentlerde kalmak amacıyla gelen araçların geçişine izin verilmeyeceğini ifade etti.

Öte yandan, Mazenderan'a bağlı Ramser ilçesi ile Gilan eyaletine bağlı şehirler arasındaki yolların da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)