E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na hapis cezası---

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na hapis cezası

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na hapis cezası
09 Mart 2021 - 19:15 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kalenteri, Humeyni'ye hakaret suçlamasıyla 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Çevre Koruma Kurumu Başkanı İsa Kalenteri, Devrim Lideri Ayetullah Humeyni'ye hakaret etme suçlamasıyla 4 ay hapis ve 2 yıl siyasetten uzaklaştırılma cezasına çarptırıldı.

2 YIL SİYASİ PARTİ VE GRUPLARA ÜYE OLAMAYACAK

Tasnim Haber Ajansı'na göre, Kalenteri, Devrim Mahkemesi tarafından Devrim Lideri Ayetullah Humeyni'ye hakaret etme gerekçesiyle 4 ay hapis ve 2 yıl süreyle siyasi parti ve gruplara üye olmama cezasına mahkum edildi.

4 MİLYON TÜMEN (164 DOLAR) PARA CEZASI

Öte yandan Kalenteri, Ceza Mahkemesi tarafından da gerçeği yansıtmayan açıklamalarla kamuoyunu yanıltma nedeniyle 4 milyon tümen (yaklaşık 164 dolar) para cezasına çarptırıldı.

"HÜMEYNİ, ABD İÇİN HAYIRSIZ EVLAT"

Kalenteri, Kasım 2020'de görüntüleri yayınlanan bir demecinde gazetecinin "(Devrim öncesinde) Humeyni ile ABD görüşme yaptı mı?" sorusunu, "Bilmiyorum. Haberim yok. Fakat Humeyni'nin ABD için hayırsız bir evlat olduğu söylenebilir. ABD Şah'a desteğini çekmişti. Humeyni de bu durumdan istifade etti" şeklinde cevaplandırmıştı.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Tepkiler üzerine Kalenteri yaptığı açıklamada, söz konusu röportajın 3 sene önceye ait olduğunu, 2 saat süren konuşmanın sadece 40 saniyenin servis edilmesinin manidar olduğunu dile getirmiş ve yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğini belirterek, özür dilemişti.

İran’dan Çin ve Hindistan’la kritik ticaret

 

Türkiye’den İran’a nota

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)